Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έβρος: Συνοριοφύλακες καταδίωξαν διακινητή μεταναστών στις Φέρες (βίντεο)

Την καταδίωξη ενός διακινητή μεταναστών στην περιοχή των Φερών κατέγραψαν οι συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε το Evros-news.gr, αυτοκίνητο της συνοριοφυλακής ξεκινά την καταδίωξη αυτοκινήτου SUV από το Αρδάνιο. Ο διακινητής, αντί να συνεχίσει προς Σουφλί μέσω της Εθνικής Οδού ή να μπει στην Εγνατία, στρίβει ξαφνικά σε αγροτικό δρόμο, που είναι παράλληλος στον διεθνή αυτοκινητόδρομο, παίρνοντας κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη, από το αντίθετο όμως ρεύμα.

Οι συνοριοφύλακες έχουν ήδη ενημερώσει το κέντρο μέσω ασυρμάτου για την καταδίωξη, φοβούμενοι ότι ο διακινητής θα μπει στην Εγνατία Οδό. Ο καταδιωκόμενος αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα για να ξεφύγει, ενώ λόγω του αγροτικού δρόμου και της ταχύτητας, ξεκολλούν κομμάτια από το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον έχασαν αλλά τον συνέλαβαν άλλοι συνοριοφύλακες

Όταν περνά από γέφυρα κάτω από την Εγνατία, αρχίζει να κατευθύνεται προς το χωριό Ιτέα. Οι Συνοριοφύλακες κόβουν ταχύτητα και τον παρακολουθούν από μακριά, προκειμένου να μην μπει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο χωριό και προκαλέσει κάποιο τροχαίο ατύχημα ή πολύ χειρότερα δυστύχημα, Έτσι βρίσκει την ευκαιρία, στρίβει ξαφνικά σε κάποιον χωματόδρομο και τον χάνουν προσωρινά.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, συνάδελφοί τους που είχαν ενημερωθεί μέσω ασυρμάτου, εντόπισαν και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο του αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος μετέφερε 4 μετανάστες.

Επίσης, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου υπήρχαν τρία μπιτόνια με βενζίνη, που ήθελε να τα χρησιμοποιήσει για ανεφοδιασμό στη διαδρομή από Έβρο προς Αθήνα. Το εύρημα θεωρείται επικίνδυνο, δεδομένης της ταχύτητας που ανέπτυξε, καθώς σε περίπτωση ανατροπής θα μπορούσε να προκληθεί έκρηξη.

Να σημειωθεί ότι στον Έβρο τέτοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινά, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο το έργο των συνοριοφυλάκων και των αστυνομικών που τους καταδιώκουν.

Δείτε βίντεο τουEvros-news.gr:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...