Κοινωνία

Αρτοποιός: Δεν κινδυνεύει η Καρδίτσα - Σε εγρήγορση οικισμοί στον Πηνειό

Για πρώτη φορά, από την πρώτη μέρα που ξέσπασαν τα ακραία φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε πως στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα, δεν κινδυνεύουν πια πολίτες.

Στην επίσημη ενημέρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στην Καρδίτσα δεν υπάρχει πια κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Όσοι παραμένουν στις περιοχές της πόλης είναι οικειοθελώς παραμένοντες. Τους παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης», ενώ συμπλήρωσε πως «οι επιχειρήσεις διάσωσης από το μεσημέρι της Κυριακής, επικεντρώνονται στη Λάρισα. Εκεί διεξάγονται πιο πολύ επιχειρήσεις εντός της πόλης, στις περιοχές Γιάννουλη, Άγιος Θωμάς και Ιπποκράτης.

Η στάθμη του νερού στον Πηνειό δεν έχει αλλάξει, είναι στα ίδια επίπεδα τις τελευταίες 48 ώρες με αποτέλεσμα οι πολίτες που μένουν στις γύρω περιοχές να πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση αναμένοντας την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο για τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε: Είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, σε άμεση συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, το Λιμενικό, το ΓΕΕΘΑ, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μιλάμε για περίπου 4.500 διασώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί 6.000 μερίδες φαγητού, νερού σε περιοχές, όπως η Φαρκαδόνα, Κεραμίδι και οι άνθρωποι διαμένουν εκεί, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εναέριες διασώσεις και διασώσεις με πλωτά μέσα στις συνοικίες της Λάρισας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...