Κοινωνία

Το συγκλονιστικό σκίτσο για τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη χώρα το αδιανόητα βίαιο συμβάν, που εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, και προκάλεσε τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon», μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν και κατέληξε στη θάλασσα.

Ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικές είναι οι αναρτήσεις που έχουν «πλημμυρίσει» τα social media για τον χαμό του 36χρονου.

Πολλά είναι τα μηνύματα και τα σκίτσα που κοινοποιούνται από τους χρήστες, με τους περισσότερους να εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους ενώ τονίζουν ότι «δεν πρέπει να συνηθίσουμε τη φρίκη, την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα».

Ένα σκίτσο που έχει γίνει viral είναι της καλλιτέχνιδας Je m’en fous art. Σε μία ανάρτηση – γροθιά στο στομάχι δημοσίευσε στο Instagram ένα μπλε φέρετρο σε σχήμα πλοίου με το όνομά του «Blue Horizon». «Πόση βαρβαρότητα θα ανεχτούμε ακόμα;», αναρωτήθηκε στη λεζάντα της, με τους followers της να εκφράζουν τις δικές τους ανησυχίες.

«Είμαστε ό,τι χειρότερο υπάρχει το είδος μας δυστυχώς», «Καμία παιδεία σε αυτή τη χώρα», «Αν δεν ανεχόμαστε τα λάθη μας και δεν τα διορθώνουμε, θα καταλήξουμε στο απόλυτο κενό και δεν θα καταλαβαίνουμε τίποτα», «Αργά, σταθερά, κυνικότατα αλλά και φοβισμένα, νομίζω… όλη», είναι μόνο κάποια από τα σχόλια που έγραψαν οι ακόλουθοί της.

Δείτε την ανάρτηση που συγκλονίζει

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά και τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη εξέδωσε η Attica Group.

Η ναυτιλιακή εταιρεία δηλώνει συγκλονισμένη από τα όσα συνέβησαν στο Blue Horizon εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι διερευνώνται και εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το πλήρωμα.

Θα διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας διερευνώνται εσωτερικά οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ