Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία Αντώνη: Προθεσμία για το Σάββατο στους 4 συλληφθέντες - Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα(upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονη Αντώνη στο πλοίο «Blue Horizon» το βράδυ της Τρίτης. 

Ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εξήλθαν από τα Δικαστήρια Πειραιά μετά τις 10:30 και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους. 

Θυμίζεται πως σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο πλοίο Blue Horizon έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Στον ύπαρχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - που είναι κακούργημα. Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για  επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα δύο  άλλα μέλη του πληρώματος, η ποινική δίωξη αφορά σε  συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Σημειώνεται πως ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι ισόβια.

«Γιατί τον πνίξατε ρε;» φώναζαν στα δικαστήρια στους τέσσερις κατηγορούμενους

«Γιατί τον πνίξατε ρε;». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε ο κόσμος τους τέσσερις κατηγορούμενους στα δικαστήρια Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη χθες το βράδυ στον Πειραιά όπου στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο Blue Horizon της Attica Group, ένα από τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξε επανειλημμένα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει στο νερό και να πνιγεί την ώρα που οι μηχανές του πλοίου ήταν σε πλήρη λειτουργία.

 

 

 

Αρχικό κείμενο

Βαριά ποινική δίωξη για το αποτρόπαιο περιστατικό της στυγερής δολοφονίας του 36χρονου χθες το βράδυ στον Πειραιά ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, όπου προσήχθησαν οι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή κτηνωδία που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και έχει δημιουργήσει παγωμάρα στους πολίτες και έντονους προβληματισμούς για την κοινωνική αποκτήνωση που δηλώνεται από την εν λόγω εγκληματική ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο τους στο αποτρόπαιο περιστατικό.

Ο καπετάνιος που όχι μόνον δεν έκανε πίσω, αλλά συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ