Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Λήξη συναγερμού» για τις πτήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος – Ο μεγάλος όγκος των καθυστερήσεων απορροφήθηκε άμεσα

"Λήξη συναγερμού" για τις πτήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος που επηρεάστηκαν λόγω του «τεχνικού ζητήματος» που ανέκυψε τη Δευτέρα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας. Το σύστημα επιδιορθώθηκε μετά από έξι με επτά ώρες, σύμφωνα με ενημέρωση του Λονδίνου. 

Την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΚΕΠΑΘ-Μ (Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας) επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.

Ενημερωθήκαμε από τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο καθώς και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για την προσωρινή αναστάτωση που προέκυψε λόγω των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα προγραμματισμού των πτήσεων της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ελληνική εναέρια κυκλοφορία και η επίγεια εξυπηρέτηση αε...

Οι τρεις τους ενημερώθηκαν από τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο, καθώς και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, για την προσωρινή αναστάτωση που προέκυψε λόγω των τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα προγραμματισμού των πτήσεων της Βρετανίας.

"Η ελληνική εναέρια κυκλοφορία και η επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων λειτούργησαν αποτελεσματικά και ο μεγάλος όγκος των καθυστερήσεων απορροφήθηκε άμεσα. Παραμένουμε σε ετοιμότητα", δήλωσε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Αλεξοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη Βρετάνια έχουν ακυρωθεί 230 πτήσεις και προς τη Βρετανία 271 πτήσεις, συνολικά πάνω από 500 πτήσεις, τόνισε νωρίτερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο Θανάσης Γκαβός. Οι καθυστερήσεις, έφθαναν και τις 12 ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις, και αφορούν τέσσερις στις πέντε πτήσεις στις οποίες εμπλέκονται βρετανικά αεροδρόμια. Υπάρχουν περίπου 80 πτήσεις που επηρεάστηκαν για τους επιβάτες από την Ελλάδα τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ. 

Το τεχνικό πρόβλημα έτυχε σήμερα, ημέρα αργίας στη Βρετανία, και παραδοσιακά μια από τις ημέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση στα βρετανικά αεροδρόμια, καθώς οι εκδρομείς παρατείνουν τις διακοπές τους μέχρι και σήμερα και επρόκειτο να επιστρέψουν μέχρι και σήμερα, και επρόκειτο να επιστρέψουν όχι μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τα νησιά με προορισμό όχι μόνο το Λονδίνο, αλλά και πολλά περιφερειακά αεροδρόμια. 

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ αναγνώρισε ότι οι πτήσεις «εξακολουθούν δυστυχώς να επηρεάζονται».

«Θα ενθαρρύνω όλους τους επιβάτες να διαβάσουν τις οδηγίες της ΥΠΑ του Ηνωμένου Βασιλείου και να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους όταν καθυστερούν ή ακυρώνονται πτήσεις», πρόσθεσε.

Η CAA, ή η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, είναι η καταστατική εταιρεία που επιβλέπει και ρυθμίζει όλες τις πτυχές της πολιτικής αεροπορίας στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...