Κοινωνία

Λιμενικό: Διάσωση 21 μεταναστών σε θαλάσσια περιοχή της Πύλου

Συνολικά, 21 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Πύλου. 

Πρόκειται για 20 άνδρες και ένα ανήλικο αγόρι. Οι 21 μετανάστες, από τους οποίους συνελήφθησαν 4 ως διακινητές, περισυλλέγησαν από το πλοίο «ARAMIS» και μεταφέρθηκαν στη Καλαμάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η ανακοίνωση από το Λιμενικό:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες την 23/08/2023, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για την ύπαρξη σκάφους (α.λ.σ.) με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή 80ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Πύλου.

Άμεσα δεσμεύτηκε το Φ/Γ “ARAMIS” σημαίας Λιθουανίας, το οποίο εντόπισε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Οι 21 (20 άνδρες και 1 ανήλικο αγόρι) συνολικά αλλοδαποί, περισυλλέγησαν από το εν λόγω Φ/Γ πλοίο και μεταφέρθηκαν στην ράδα Καλαμάτας, όπου μετεπιβιβάστηκαν σε λάντζα και τελικά, πρωινές ώρες χθες, αποβιβάσθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί στεγάζονται σε κτηριακές εγκαταστάσεις του οικείου λιμένα, ενώ τους έγινε προληπτικός ιατρικός έλεγχος από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τέσσερις (04) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 35, 27, 23 και 20 ετών, για παράβαση του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του Ν.4251/2014 (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), του άρθρου 187 του Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση) και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς τους.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαμενέι
Μέση Ανατολή 0

Το απόλυτο τελεσίγραφο της Τεχεράνης: Πώς το Ιράν σχεδιάζει να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα αν δεχθεί αμερικανική επίθεση

Η Τεχεράνη απορρίπτει τα περί «περιορισμένου χτυπήματος» από τις ΗΠΑ. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι, ο δακτύλιος των συμμάχων...