Κοινωνία

Δολοφονία Μιχάλη: «Στρατιωτική εκπαίδευση» με μποξ για τους Κροάτες χούλιγκαν

Προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι φέρονται να πηγαίνουν οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις επιθέσεις που πραγματοποιούν κατά οπαδών άλλων ομάδων με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, ο Alpha έφερε στο «φως» υλικό από ιστοσελίδες των ακροδεξιών χούλιγκαν, όπου εμφανίζονται να περνούν από «εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου» . Έχουν μία κλειστή και ιδιωτική ομάδα στο μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Μονάχα κατόπιν έγκρισης του διαχειριστή προστίθενται μέλη, ενώ, μέσω φωτογραφιών, φαίνεται ο τρόπος και το σχέδιο με το οποίο προετοιμάζουν τα χτυπήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εθνικιστές της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με το ψευδώνυμο «Εξολοθρευτές», στην ομάδα αυτή κάνουν αναρτήσεις καθημερινά όπου δημοσιεύουν στιγμιότυπα να κάνουν προπονήσεις στο μποξ, κάμψεις και είναι πάντοτε μαυροφορεμένοι. Μάλιστα, αρκετές φορές, προχωρούν σε δημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρονται στον πολιτικό τους προσανατολισμό, με ναζιστές να φιγουράρουν στις εικόνες.

Συνελήφθη Έλληνας οπαδός για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άτομο, ηλικίας 24 ετών, φέρεται να ταυτοποιήθηκε από οπτικό υλικό, ενώ είναι γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πηγές είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των χούλιγκαν κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ