Κοινωνία

Ελεύθερος με 15.000 ευρώ ο Τούρκος επιχειρηματίας που σκότωσε Ελβετίδα τουρίστρια στη Σάμο

Μετά τον θανάσιμο τραυματισμό Ελβετίδας τουρίστριας σε τροχαίο δυστύχημα  στη Σάμο, ύστερα από σύγκρουση με όχημα που οδηγούσε Τούρκος επιχειρηματίας που βρισκόταν στο νησί, ο τελευταίος αποφάσισε να προσλάβει τον γνωστό Έλληνα ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, για την υπεράσπισή του στο δικαστήριο.

Ο πολύ γνωστός στην Τουρκία βιομήχανος και ιδιόκτητης κατασκευαστικής εταιρείας από την Προύσα κατηγορήθηκε ότι με κακουργηματική συμπεριφορά, και οδηγώντας ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, υπήρξε υπαίτιος για τον θανάσιμο τραυματισμό της 42χρονης που επέβαινε σε μηχανή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, το απόγευμα της Τετάρτης (02/08).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου οχήματος κατηγορήθηκε για εγκατάληψη του 42χρονος θύματος, καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σήμερα, Δευτέρα (07/08), μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία, ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής Σάμου συμφωνήσαν ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του κακουργήματος, για το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη και ήταν υπό κράτηση μέχρι σήμερα ο Τούρκος επιχειρηματίας.

Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ. Στην έκδοση της απόφασης έπαιξαν ρόλο η καλή διαγωγή του με πολύχρονες σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, λευκό ποινικό μητρώο, μέλος καλής οικογένειας της Προύσας στην Τουρκία, αποτελεί εγγύηση για την εμφάνιση του στο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...