Κοινωνία

Επίσκεψη Σταϊκούρα στο Μετρό Θεσσαλονίκης- Εντός του 2024 η έναρξη της λειτουργίας

Την έναρξη της λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης εντός του 2024 προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει «σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων και την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης. Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς και 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ, θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις και δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Εργασίες Υπουργείου Υποδομών

Ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε επίσης και στην πόλη της Ρόδου, σημειώνοντας, πως «με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ».

Στο μεταξύ, έχει προχωρήσει στην επιθεώρηση των εργασιών στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου – Αμβρακίας και της Πατρών – Πύργου, που όπως επισημαίνει «αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας».

Στην Πάτρα, αντίστοιχα, συναντήθηκε με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και Αιγίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας».

Παράλληλα, επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, όπου συνομίλησε με οδηγούς και εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών.

«Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού και την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε «σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων».

«Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και σοβαρότητα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών και της εθνικής οικονομίας», καταλήγει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...