Κοινωνία

Πτέραρχος Ιατρίδης για Νέα Αγχίαλο: Πώς προκλήθηκαν οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών (Βίντεο)

Ο Κώστας Ιατρίδης, πτέραρχος μίλησε για τις αλλεπάλληλες εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στο κανάλι του MEGA. 

«Είχαμε μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά είχε δοθεί έγκαιρα εντολή να εκκενωθεί ο χώρος εκεί και να μην διακινδυνεύσει προσωπικό», σχολίασε αρχικά.

Στο ερώτημα πώς έφθασε η φωτιά μέχρι εκεί εξήγησε ο πτέραρχός ότι η φωτιά δεν μπόρεσε να ελεγχθεί καθώς οι άνεμοι άλλαξαν απότομα κατεύθυνση, με αποτέλεσμα η φωτιά να προσεγγίσει την περιοχή.

Σε ερώτηση αν η περιοχή ήταν αποψιλωμένη ο κ. Ιατρίδης τόνισε ότι τα απάντα στην περιοχή ήταν καθαρισμένα, αλλά υπήρχαν αγροτεμάχια με ελιές, καλαμιές και χόρτα, όπου αυτά πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά και η υψηλή θερμοκρασία να ενεργοποιήσει τις βόμβες.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί ξανά.

Όπως εξήγησε οι πτέραρχος τα θραύσματα από αυτές τις βόμβες από την έκρηξή τους έχουν εμβέλεια μέχρι και 1χλμ και φθάνουν σε ύψος 100 μέχρι και 200 μέτρα.

Επίσης, σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να επιχειρήσει ομάδα πυροτεχνουργών.

Ο Δ/ντης του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου όπλων, Θεόδωρος Λιόλιος: Οι κίνδυνοι από την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχιάλο

Από τι προκλήθηκαν οι εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης - Ο Δ/ντης του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου όπλων, Θεόδωρος Λιόλιος μιλάει στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ