Κοινωνία

Στις θέσεις τους παρά τον καύσωνα οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

Παρά τις ανυπόφορες θερμοκρασίες, στις θέσεις τους ακίνητοι παρέμεναν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα «Κλέων» που έπληξε την πρωτεύουσα.

Θερμικές κάμερες κατέγραψαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που σε ορισμένα σημεία της ασφάλτου ξεπέρασαν τους 70 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις πολυκατοικίες έφτασε τους 35 βαθμούς. Μάλιστα, στο κέντρο της Αθήνας, οι υποφερτές θερμοκρασίες εντοπίστηκαν μόνο κάτω από τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος.

Από θερμική κάμερα drone, διαπιστώθηκε πως η θερμοκρασία πάνω σε ΙΧ που κινείται έφτανε αυτές τις ημέρες τους 76,7 βαθμούς Κελσίου!

Επομένως, οι συνθήκες για όσους βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και οι εύζωνες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οι οποίοι φορούσαν ιδιαίτερα ζεστές στολές και μάλλινες κάλτσες.

Η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή που οι εύζωνες μπήκαν μέσα στα κουβούκλια για να δροσιστούν. Στο σημείο βρέθηκε και στρατιώτης, ο οποίος τους έδινε νερό και τους σκουπίζει τον ιδρώτα, όσο εκείνοι στέκονταν ακίνητοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...