Κοινωνία

Διακοπές ρεύματος τώρα σε Ζωγράφου Παγκράτι και Ιλίσια

Με τον καύσωνα "Κλέων" να πλήττει τη χώρα και την κορύφωση του φαινομένου να αναμένεται τις επόμενες ημέρες -την Παρασκευή και το Σάββατο- ενέχει ο κίνδυνος για το ηλεκτρικό σύστημα, δεδομένου ότι οι καταναλώσεις είναι πολύ αυξημένες και συνεπώς χρειάζονται όλες οι διαθέσιμες μονάδες να είναι σε επιφυλακή για να αποφευχθούν διακοπές ή και μπλακ άουτ.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται τέτοιου είδους προβλήματα σε περιοχές της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στο Παγκράτι, στου Ζωγράφου και σε μέρος των Ιλισίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, μια γραμμή μέσης τάσης είναι εκτός, με αποτέλεσμα στις εν λόγω περιοχές να παρατηρούνται διακοπές ρεύματος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η αποκατάσταση αναμένεται μέχρι τις 22:30.

Τι να προσέξετε στη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συστάσεις προς τους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής την περίοδο του καύσωνα και μετατόπιση της κατανάλωσης τις μεσημβρινές ώρες οπότε κορυφώνεται η παραγωγή ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά απηύθυνε, τις προηγούμενες ημέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα για την υποβοήθηση της ασφάλειας και της επάρκειας του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Χώρας, συστήνονται τα εξής μέτρα:

-Λειτουργούμε τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) κατά προτίμηση τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 - 18:00), όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά.
-Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
-Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.
-Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) μεταξύ 20:00 - 22:00. Το συγκεκριμένο δίωρο, το Σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.
-Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 - 22:00, εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται.
-Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ