Κοινωνία

«Ναι» από το ΣτΕ στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην Τήνο

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή και λειτουργία, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην θέση Κοσίνι του Δήμου Εξωμβούργου της Τήνου.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμ. 1225/2023 απόφαση του Ε΄ Τμήματος (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης) απέρριψαν την αίτηση του σωματείου «Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αγαπιανών» και πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθεί η από 7.8.2017 απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγίου με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΥ και της μονάδας κομποστοποίησης στη θέση Κοσίνι της δημοτικής ενότητας Εξωμβούργου της Τήνου (έκτασης 79 στρεμμάτων), όπως επίσης εγκρίθηκε και η ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας εκεί οδού.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προέβαλε το εν λόγω Σωματείο και οι άλλοι προσφεύγοντες. Ακόμη, το ΣτΕ υπογραμμίζει ότι «η κατασκευή του επίδικού έργου είναι θεμελιώδους σημασίας για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητας των οικισμών της Τήνου, οι οποίοι δεν διαθέτουν σχετική μονάδα ούτε υποδομές επεξεργασίας και διάθεσης των παραγομένων εκεί αστικών στερεών αποβλήτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...