Κοινωνία

Διακινητές κρατούσαν σε υπόγειο ασυνόδευτα παιδιά από το Αφγανιστάν

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 12 Ιουνίου ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) ενημερώθηκε μέσω της 24ωρης Γραμμής Εντοπισμού, ότι ομάδα τεσσάρων ασυνόδευτων παιδιών από το Αφγανιστάν κρατούνταν από διακινητές σε ένα υπόγειο που βρίσκεται στην οδό Φυλής στο κέντρο της Αθήνας.

Η κινητοποίηση του ΕΜΕΑ ήταν γρήγορη, καθώς ενημερώθηκε και κλήθηκε η Άμεση Δράση και αστυνομικοί πήγαν στο σημείο.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες από την Άμεση Δράση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε περίπου μια ώρα να εντοπιστούν και να διασωθούν τα τέσσερα παιδιά, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένα σ’ ένα υπόγειο.

Στη συνέχεια οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για κατάθεση ενώ, υπό το συντονισμό του ΕΜΕΑ, έγινε και η διαδικασία της πρώτης καταγραφής τους και μετά μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας ΕΓΠΑΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...