Κοινωνία

Αναχώρησε από την Αντίπαρο ο Ομπάμα συνοδεία περιπολικών και θωρακισμένων οχημάτων

Θωρακισμένα οχήματα, συνοδευτικά Ι.Χ. και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύτηκαν για την αναχώρηση του πρώην πλανητάρχη, Μπάρακ Ομπάμα, από την Αντίπαρο με προορισμό την Πάρο και από κει με ιδιωτική πτήση στην Αθήνα, οπως μαρτυρά το βίντεο του protothema.gr.

Ομάδες των ΟΠΚΕ είχαν πιάσει στασίδι στο μικρό λιμανάκι της Αντιπάρου από τις 11 το πρωί προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή επιβίβαση της οικογένειας Ομπάμα στο φέρι της γραμμής Αντίπαρος - Πάρος. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, όπως είχε γράψει το protothema.gr, δεν παρέκκλινε του προγράμματος του και αναχώρησε για την Αθήνα πριν από λίγο με ιδιωτικό αεροπλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Αντιπάρου -συνολικά 4 ημέρες- απέφυγε να κάνει βόλτα στα σοκάκια, καθώς ακύρωσε "λόγω υπερβολικής ζέστης" τη χθεσινή πρωινή βόλτα. Μαζί όμως με τον Τομ Χανκς και την σύζυγο του Ρίτα Γουίλσον προτίμησαν μια σύντομη κρουαζιέρα στις Κυκλάδες την Κυριακή έως τη Σίφνο όπου αποβιβάστηκαν για να δειπνήσουν σε γνωστό εστιατόριο.

Σε δύο μέρες ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος θα εμφανιστεί στο SNF Nostos Conference 2023, όπου και θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ. Το 2016, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του, είχε εκφωνήσει μια συγκινητική ομιλία από τη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ