Κοινωνία

Οι κωδικές συνομιλίες του καρτέλ κοκαΐνης και κάνναβης στην Πάτρα

Μια μεγάλη συμμορία με έδρα την Πάτρα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Τρίπολης ως εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα ως μέλη της οργάνωσης. Οι 4 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης έχει προκύψει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ιεραρχικώς δομημένη οργάνωση υπό τον συντονισμό και τη διεύθυνση του 28χρόνου αρχηγού με καταγωγή από την Αλβανία, ο όποιος ήταν υπεύθυνος κυρίως για την ανεύρεση προμηθευτών και πελατών. Έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 200 συναλλαγές (κοκαΐνης, ηρωίνης, ινδικής κάνναβης), τις λεγόμενες «πάσες» με αποκόμιση οικονομικού οφέλους τουλάχιστον 145.000 ευρώ.

Τα μέρη της διακίνησης στην Πάτρα ήταν από σπίτια μέχρι και νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης. Η ατζέντα των πελατών είναι πλούσια με τα στοιχεία να βρίσκονται όλα στην δικογραφία. Τα έτερα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, φύλαξη, διακίνηση, παραλαβή και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών, την είσπραξη και παράδοση στον αρχηγό των χρηματικών ποσών και τέλος με την επιτήρηση της «καβάντζας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η οργάνωση μακριά από τον αστικό ιστό της πόλης της Πάτρας, σε αναβαθμισμένη περιοχή διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξη της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

 

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.  Χαρακτηριστική είναι η δράση της ομάδας της Πάτρας, με την απευθείας προμήθεια μεγάλης ποσότητας κάνναβης, σε αρχηγικό μέλος άλλης εγκληματικής οργάνωσης που είχε έδρα την Τρίπολη όπου διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. 

Στην Τρίπολη λίγες μέρες πριν (15-06-2023) είχε γίνει αστυνομική επιχείρηση όπου εξαρθρώθηκε άλλο εγκληματικό δίκτυο που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, με την σύλληψη -5- ημεδαπών ατόμων.

Οι κωδικές συνομιλίες της οργάνωσης

Τα μέλη της οργάνωσης στη Πάτρα μιλούσαν μεταξύ τους με τηλέφωνα «ghost numbers» και με κωδικοποιημένες λέξεις όταν ο «πελάτης» έκανε την παραγγελία του. Ενδεικτικά για τις ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «Ferrari, βίντεο, άσπρο, γλυκό, ρέστα, ουζάκι, τα γνωστά, τα κλασσικά, κάτι να περάσουμε καλά, σφηνάκια, καφέ, μπύρα, πραγματάκια, δρομολόγιο, παγωτό, ροδάκινα, περιστέρια, κομμάτια, ποτάκι», ενώ για τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης, χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «παπάς, critical, φου, λάστιχο, λουκάνικο, κατσίκι, τυρί, κεφαλοτύρι, κεφάλι, πράσινο, μαύρο, παπάδι, δίφυλλο» κ.α., ενώ για τις ποσότητες της ηρωίνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «καλώδιο, πορτοκάλι, φραπεδάκι, καφές.

Χαρακτηριστικό είναι η ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε ήταν σε βραχώδη μορφή – συμπιεσμένης πλάκας, όπως αυτή συσκευάζεται και σφραγίζεται με το οικόσημο από τα «καρτέλ ναρκωτικών» που την παράγουν και διακινούν παγκοσμίως.


Χαρακτηριστικοί διάλογοι συναλλαγών:


Πελάτης: Να σου πω με έχει φάει ο άλλος για την «Ferrari», δεν πρόλαβα να του δείξω βίντεο, ξαναστείλε μου αν μπορείς..

Αρχηγός : Ααα ναι…το βίντεο, το ξέχασα, που να βρεθούμε;

Πελάτης: Αύριο έχουμε ένα μπάτσελορ, θέλω κανα τριάρι «λεπτά»

Αρχηγός: Εντάξει ενημέρωσε τους όλους και πες μου

Αρχηγός: Μπρό τι λέμε;

Πελάτης: «τρία περιστέρια»

Αρχηγός: Τι λες ρε; Είναι πολύ

Πελάτης: Τι πολύ; Θα πληρωθείς

Πελάτης: Έλα φίλε μου, καλησπέρα. Μπορείς γιατί έχουμε το παρτάκι να περάσεις;

Αρχηγός: Όχι ακόμα, θα σε πάρω εγώ έτσι; Να βγεις..

Αρχηγός: Ωραία κάτσε μια στη γωνία κάτω

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -5.800- γραμμαρίων,

• συνολικά -876- γραμμάρια κοκαΐνης

• το χρηματικό ποσό -3.110- ευρώ

• -1- περίστροφο 38αρι, με 10 φυσίγγια κρότου

• -5- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

• -8- κινητά τηλέφωνα με πλήθος καρτών sim,

• -1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο

• πλήθος αντικείμενων σχετικών με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...