Κοινωνία

Πατέρας 12χρονου στο Ναύπλιο: «Το παιδί μου με ρώτησε εάν τιμωρήθηκε, τι να του πω ότι είναι έξω;»

Ένα μήνυμα ήταν που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης του σάτυρου ιερέα στο Ναύπλιο ο οποίος έστειλε χυδαίο βίντεο σε έναν 12χρονο.

Όπως είπε ο πατέρας του 12χρονου «το παιδί μού έστειλε μήνυμα «μπαμπά, βοήθεια» με μεγάλα γράμματα. Είχε κάνει screenshot τη συνομιλία και τα βίντεο και μου τα έστειλε να τα δω».

«Ο γιος μου έκανε μία ανάρτηση. Ξεκίνησε από ένα αποτρόπαιο, αισχρό σχόλιο και μετά από κάποια ώρα που είδε ο γιος μου αυτό το σχόλιο, του έστειλε μήνυμα "τι συμβαίνει, τι είναι αυτά που γράφετε πάτερ;" κι αυτός συνέχισε γράφοντας με άλλα σχόλια και δύο βίντεο, αυτά που είναι ζωντανά βίντεο της στιγμής στο Instagram και μετά σβήνονται» συνέχισε ο πατέρας του 12χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οικογένειά του είχε επαφές, όχι στενές φιλικές σχέσεις, τα τελευταία 4 ή 5 χρόνια με τον ιερέα προσθέτοντας ότι ο 40χρονος θεωρείτο άνθρωπος εμπιστοσύνης στην τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο πατέρας αποκάλυψε ότι η πρώτη του κίνηση όταν είδε τα χυδαία βίντεο ήταν να επικοινωνήσει με τον ιερέα καθώς αρχικά πίστεψε ότι κάποις ή κάποιοι είχαν χακάρει τον ιερωμένο.

«Είχα να ηρεμήσω τον μικρό και να έρθω σε επικοινωνία με τον κληρικό, να τον ενημερώσω ότι από το προφίλ του φεύγει άσεμνο υλικό. Πίστευαν όλοι ότι τον είχαν χακάρει. Επικοινώνησα με τον ίδιο να του πω τι γίνεται, να κάνει κάτι κι ότι θα κάνω καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται, ότι του έχουν διαμαρτυρηθεί άλλα 4 άτομα ότι έχουν λάβει υλικό από το προφίλ του και ότι έχει αλλάξει τους κωδικούς του» είπε στο MEGA o πατέρας του 12χρονου εξηγώντας ότι ήταν η αδιαφορία που έδειξε ο ιερέας που τον έβαλαν σε υποψίες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο ιερέας οδηγήθηκε στο δικαστήριο από το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την δίκη η οποία ορίστηκε για τις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αρχιμανδρίτη απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων αλλά και να επικοινωνεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο.

«Το παιδί μου με ρώτησε εάν τιμωρήθηκε. Τι να του πω από εκεί και πέρα; Ότι είναι έξω; Ευτυχώς το παιδί είναι καλά, αυτό έχει σημασία» σχολίασε για την απόφαση της δικαιοσύνης ο πατέρας του 12χρονου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ