Κοινωνία

Eurostat: Έλληνες μαθητές κατέκτησαν την 1η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό στατιστικής

Πρώτοι στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Eurostat ήρθαν μέλη ομάδας του Γυμνασίου Χασιώτη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, που έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που παίρνει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Eurostat.

Οι Έλληνες μαθητές είχαν σκληρό ανταγωνισμό καθώς κέρδισαν τον τίτλο τους μεταξύ 1.444 σχολείων, 5.208 ομάδων και 19.388 συνομηλίκων τους από 19 ευρωπαϊκές χώρες.

Η ομάδα των Ελλήνων μαθητών αποτελείται από τους μαθητές της Γ’ Τάξης Πολύκαρπο-Άρη Καλαϊτζίδη, Δημήτριο Παρούτη και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα, η ομάδα των οποίων συμμετείχε για τρίτη φορά στον ετήσιο διαγωνισμό. Πέρσι, είχαν κατακτήσει το δεύτερο βραβείο και φέτος αναδείχθηκαν πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοσή τους στον εθνικό διαγωνισμό στατιστικής 2023 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), όπου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, η οποία τους έδωσε το "εισιτήριο" για τη συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Στο πλαίσιό του, ετοίμασαν δίλεπτο βίντεο σχετικά με την… ευημερία. Σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του "Γιάννη", ενός νεαρού που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2023, με τις παθογένειες και τις πληγές που έχει αφήσει η πολύχρονη οικονομική κρίση. Παράλληλα με την εξιστόρηση, ο θεατής "βομβαρδίζεται" με στατιστικά στοιχεία και πίνακες που επιβεβαιώνουν την εικόνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία τους είναι οι τρεις μαθητές, που όπως τονίζουν: «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε. Η στατιστική είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξαιρετικά γοητευτική».

Μαζί με τη μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε την ομάδα, ετοιμάζουν βαλίτσες για το Λουξεμβούργο, όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ