Κοινωνία

Κιλκίς: 53χρονος δάσκαλος αθωώθηκε δις από το εφετείο για ασέλγεια σε 6χρονο μαθητή

Αθώος, κατά πλειοψηφία (2-1), κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ένας 53χρονος δάσκαλος για ασέλγεια σε βάρος 6χρονου μαθητή, σε σχολείο του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ο κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκου» είχε κριθεί αθώος κατά πλειοψηφία (2-1) και σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ύστερα από έφεση που άσκησε άλλος εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης.

Στο Εφετείο, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου αλλά ο δάσκαλος αθωώθηκε για άλλη μία φορά κατά πλειοψηφία καθώς και πάλι μειοψήφησε η πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την απολογία του ο 53χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και επέμεινε στην αθωότητα του. « Έγινε καταγγελία στη διευθύντρια του σχολείου ότι εγώ άγγιξα ένα παιδί σε σημείο που δεν έπρεπε. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τη μητέρα αλλά είπε ότι δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου και ότι απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. Ταράχθηκα, δεν ήξερα πως έφτασαν στο πρόσωπο μου. Στα 53 μου να χουφτώσω έναν 6χρονο; Είπα ότι είναι παρεξήγηση. Η μητέρα επέμενε ότι είχα σεξουαλική πρόθεση. Η ίδια ενημέρωσε τον κόσμο, το τοπικό ραδιόφωνο. Ήταν σκηνοθετημένο όλο το σενάριο. Εγώ είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα» ισχυρίστηκε ο δάσκαλος.

Ακόμη επισήμανε ότι: «Εγώ πιστεύω ότι ο Σ. δεν θα έλεγε κάτι για μένα. Με είχε αδυναμία . Έβλεπα τα παιδιά, ήταν μόνα τους και δεν τους έπαιζε κανείς. Προσπαθούσα να τα ενσωματώσω. Ήμουν αγαπητός σε όλο το σχολείο. Έτρεχαν τα παιδιά πάνω μου και έπρεπε να τα πιάσω αγκαλιά. Δεν τα φώναζα εγώ. Δεν τα χάιδευα. Έχω παιδί σ’ αυτή την ηλικία. Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όταν νιώθουν το δάσκαλο φίλο και όχι με τιμωρίες. Ο στόχος μου είναι εκπαιδευτικός. Είναι αδιανόητο αν είπε ότι τον χάιδεψα μέσα από τα ρούχα. Είμαι διαχυτικός, είναι ο τύπος μου έτσι. Δεν ξέρω αν αυτό είναι παρεξηγήσιμο. Δεν έγινε κάτι μεμπτό. Αυτά είναι μυθεύματα. Τα έβγαλε από το μυαλό της η μητέρα γιατί έχει τέτοια βιώματα».

Το περιστατικό καταγράφηκε το 2019. Γονείς διδύμων που φοιτούσαν στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου Κιλκίς προχώρησαν στη σχετική καταγγελία.

Ανέφεραν ότι ένας δάσκαλός του ολοήμερου σχολείου παρενόχλησε σεξουαλικά τον 6χρονο γιό τους όπως τους μετέφερε ο ίδιος. Ενημερώθηκε εισαγγελέας και κινήθηκε η ποινική διαδικασία με το γνωστό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...