Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Με χορό και παραδοσιακό κουλούρι υποδέχθηκαν τους επιβάτες των 2 κρουαζιεροπλοίων

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προσέγγισαν σήμερα το πρωί τα κρουαζιερόπλοια «Celestyal Crystal» και το «Europa 2», το οποίο «έπιασε» ξανά Θεσσαλονίκη έπειτα από επτά χρόνια, με τις αρχές της πόλης να υποδέχονται τους τουρίστες με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν οι πρώτοι επιβάτες «Europa 2» ξεκίνησαν να κατεβαίνουν από το πλοίο, στην ανακαινισμένη αποθήκη 8 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης που λειτουργεί πλέον ως επιβατικός σταθμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκεί, τους περίμεναν χορευτές από την Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν με συρτάκι, ζεϊμπέκικο, καλαματιανό και χασάπικο, υπό τους ήχους ελληνικών τραγουδιών, μερικά από τα οποία είχαν σαφή αναφορά στη Θεσσαλονίκη.

Παρών και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος καλωσόριζε του επιβάτες, προσφέροντάς τους από ένα παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.  Μαζί με τον κ Ζέρβα, βρισκόταν και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Το «Europa 2» ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαΐου με 500 επιβάτες, 450 εκ των οποίων είναι Γερμανοί και 50 Αυστριακοί και Ελβετοί και 350 μέλη του πληρώματος, από τη Γερμανία. Το πλοίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιουνίου, κάνοντας στάσεις σε: Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Βόλο, Μύκονο, Πάρο, Ναύπλιο και Ύδρα.

Είναι η πρώτη φορά που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχεται ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, καθώς από σήμερα λειτουργεί ως επιβατικός σταθμός και η αποθήκη 8, εκεί όπου έδεσε το «Europa 2»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ