Κοινωνία

Καλαμάτα: Ξέμεινε από νερό η πόλη – Επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση

Επανέρχεται σταδιακά το νερό στην Καλαμάτα, μετά από μαραθώνιες προσπάθειες που έκαναν από νωρίς το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, του Συνδέσμου Ύδρευσης και του Δήμου της Καλαμάτας.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν όταν και διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δεν το είχε ο αγωγός αλλά η δεξαμενή, χωρητικότητας 300 κυβικών, τμήμα της οποίας σε βάθος 8 μέτρων σε ένα φρεάτιο φερτών είχε υποχωρήσει και ποσότητες νερού που έφταναν ακόμα και στα 1.600 κυβικά ανά ώρα χάνονταν στο έδαφος.

Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή μια μεγάλη επιχείρηση αυξημένης δυσκολίας, αφενός γιατί η πρόσβαση στη δεξαμενή ήταν δυσχερής, λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, αφετέρου λόγω της παλαιότητάς της, αφού χρονολογείται η κατασκευή της από το 1936 με τον αγωγό Φ600 να μπαίνει το 1978.

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί του Δήμου κατέστρωσαν τα σχετικά σχέδια και τις εναλλακτικές λύσεις και επιλέχθηκε η λύση που θα παρέκαμπτε τη δεξαμενή μέσω bypass ώστε να παίρνει το νερό κατευθείαν από την υδρομάστευση και να το διοχετεύει στον αγωγό μεταφοράς.

Έγινε σοβαρή παρέμβαση από το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ στεγανοποίησης στην υπάρχουσα δεξαμενή, που μετά από λίγες ώρες, τέθηκε σταδιακά σε λειτουργία. 

messinialive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...