Κοινωνία

Κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα: Σοκάρει η παραδοχή πρώην διευθύνοντα συμβούλου - Ήξερα πως είναι ελαττωματική

 Σοκάρει η παραδοχή πρώην διευθύνοντα συμβούλου πως η γέφυρα «Μοράντι» στη   η οποία κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου 2018, με απολογισμό 43 θυμάτων, ήταν ελαττωματική.

Συγκεκριμένα, η δήλωση έρχεται από τον Τζιάνι Μιόν, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Edizione και για πολλά χρόνια στενό συνεργάτη της οικογένειας Benetton, ο οποίος σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι «οι τεχνικοί της Aspi (εταιρεία διαχειρίστρια των Ιταλικών αυτοκινητοδρόμων) μας είπαν ότι υπήρχε ένα αρχικό ελάττωμα στη γέφυρα Μοράντι. Ο Γενικός Διευθυντής απάντησε ότι θα ''αυτοπιστοποιούσε'' την κατάσταση της υγείας της γέφυρας. Δεν έκανα τίποτα, αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα λόγια του Μιόν αναφέρονται σε συνάντηση του 2010, οκτώ χρόνια πριν την τραγωδία. Μάλιστα, μιλώντας στον Τύπο έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ο Μιόν, αφού ρωτήθηκε γιατί δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ίσως φοβόμουν για τη θέση μου».

Η γέφυρα χτίστηκε το 1967, κατέρρευσε το 2018, κατεδαφίστηκε το 2019

Υπενθυμίζεται πως η Πόντε Μοράντι («Γέφυρα Μοράντι»), γνωστή και ως οδογέφυρα Πολτσεβέρα ήταν οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α10 της Ιταλίας. Διέσχιζε το ρέμα Πολτσεβέρα μεταξύ των περιοχών Σαμπιερνταρένα και Κορνιλιάνο στη Γένοβα.

Η γέφυρα χτίστηκε το 1967 και πήρε το όνομά της από τον σχεδιαστή Ρικάρντο Μοράντι. Εν μέρει κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου 2018, σκοτώνοντας 43 άτομα. Η υπόλοιπη γέφυρα κατεδαφίστηκε τις 28 Ιουνίου 2019 και αντικαταστάθηκε από μια καινούργια σχεδιασμένη από τον Ρέντσο Πιάνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης