Κοινωνία

Αίσιο τέλος για τον 4χρονο που αγνοούνταν: Βρέθηκε σε δομή

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 4χρονο που αγνοούνταν τους τελευταίους 6 μήνες, καθώς εντοπίστηκε σήμερα φιλοξενούμενος σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας για παιδιά στην Αθήνα.

Η είδηση της εξαφάνισης του παιδιού έγινε γνωστή χθες μετά από την ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του παιδιού αγνοείται και το Χαμόγελο του Παιδιού δηλώνει πως έχει τη δυνατότητα να συνδράμει στην εύρεσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΜΠΟΥΡΕ ΕΥΓΕΝΙΟΥ, 4 ΕΤΩΝ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ AMBER ALERT HELLAS

Για ακόμα μια φορά ξετυλίχθηκε μια σοβαρή υπόθεση που αφορούσε ένα 4χρονο παιδί. Η περιπέτεια του Τουλμπουρέ (επ.) Ευγένιου (ον.), 4 ετών έληξε σήμερα 18/05/2023, καθώς ο ανήλικος βρέθηκε να φιλοξενείται σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας για παιδιά στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, άνδρας, πιθανόν ρουμανικής καταγωγής παρέδωσε το παιδί στις Αστυνομικές Αρχές. Ακολούθως, κατόπιν εισαγγελικής εντολής το παιδί μεταφέρθηκε σε εφημερεύον Παιδιατρικό Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα οι Αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούσαν έρευνα για την αναζήτηση της οικογένειάς του. Μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής του παιδιού στο Νοσοκομείο και καθώς συνεχιζόταν η έρευνα για την εύρεση της οικογένειάς του, ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε δημόσιο χώρο κοινωνικής προστασίας παιδιών.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός μας, έχει την δυνατότητα να συνδράμει και στην περίπτωση όπου ένα παιδί έχει βρεθεί και αναζητείται η οικογένειά του. Συγκεκριμένα, μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων του παιδιού μπορεί να εντοπιστεί πιο σύντομα η οικογένειά του.   

Μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά της ενεργοποίησης του μηχανισμού «Amber  Αlert», που είναι το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης/Απαγωγής Ανηλίκων. Μέσω της δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυ παιδιού, άτομα του προσωπικού του χώρου κοινωνικής φροντίδας, τον αναγνώρισαν και άμεσα ενημέρωσαν τις Αστυνομικές  Αρχές και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 που λειτουργεί ο Οργανισμός μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της   εξαφάνισης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η   εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...