Κοινωνία

Ιωάννινα: Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Το περιστατικό συνέβη χθες (9-5-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί αυτοκίνητο και να το σταθμεύει σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος, που δεν ήταν σε λειτουργία εκείνη τη στιγμή. Οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν και επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αφού πρώτα έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους, όμως εκείνος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενήργησε ελιγμούς με το αυτοκίνητο και κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον ενός εξ αυτών, ο οποίος είχε εξέλθει του υπηρεσιακού οχήματος.

Τότε ο αστυνομικός, προκειμένου να αποτρέψει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, πυροβόλησε δύο φορές ελαστικό του αυτοκινήτου, το οποίο καταστράφηκε. Ο κατηγορούμενος ωστόσο συνέχισε την πορεία του οχήματος επιχειρώντας να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών που προσέτρεξαν στο σημείο και ακολούθως συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω όχημα. Παράλληλα, προέκυψε ότι, πριν από τη διενέργεια του ελέγχου, είχε καταπιεί αντικείμενο, ενδεχομένως συσκευασία με ναρκωτική ουσία και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατείται φρουρούμενος, έως ότου οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ