Κοινωνία

Ερρίκος Ντυνάν: «Δώρο ζωής» πρόσφερε 54χρονη με δωρεά οργάνων σε 4 ασθενείς

Μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τέσσερις συνανθρώπους μας στήθηκε σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αφετηρία τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ερρίκος Ντυνάν και τη δωρεά οργάνων από 54χρονη ασθενή που έχασε τη δική της μάχη, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η οικογένεια της άτυχης ασθενούς, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, της οποίας διαπιστώθηκε ο θάνατος του εγκεφαλικού στελέχους έπειτα από τις απαιτούμενες κλινικές εξετάσεις, πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει «δώρο ζωής» σε άλλους ασθενείς, προσφέροντας ζωτικά όργανά της. Ακολούθησε μια πολύωρη επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, που κινητοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν, υπό τη γενική εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς για την καρδιά (στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), το ήπαρ (στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης) και τους νεφρούς της άτυχης δότριας (με λήπτες δύο συμβατούς νεφροπαθείς που νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης).

Η ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν από την έναρξη της λειτουργία της έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων σώματος, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση περίπου 450 μοσχευμάτων που έχουν χαρίσει ζωή σε αντίστοιχους συνανθρώπους μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ