Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Σε ασφαλές περιβάλλον η 14χρονη που εκδιδόταν

Το κοριτσάκι πλέον είναι υπό την προστασία φορέα, που ανήκει στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην υπόθεση συνεργάζονται και άλλοι δημόσιοι φορείς με στόχο τη στήριξή του.

Η υπόθεση μαστροπείας 14χρονης, που αποκαλύφθηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, σόκαρε την κοινή γνώμη. Το παιδί, που έμενε σε δομή στη Νέα Σμύρνη με την αδελφή της, φέρεται να το εκμεταλλεύτηκε κύκλωμα που το εξέδιδε σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. 

«Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ο φορέας ανέλαβε μαζί με δημόσιους εμπλεκόμενους φορείς το θεραπευτικό πλαίσιο και στήριξη της μικρής και θα συνεχίσουμε όσο μας ζητηθεί. Έχουμε ξεκινήσει από 25 Μαρτίου τις ενέργειές μας, τα υπόλοιπα είναι υπό έρευνα της εισαγγελίας», δήλωσε στο MEGA η Αθηνά Πάσσιου, πρόεδρος του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» που έχει υπό την προστασία του το 14χρονο παιδί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 14χρονη, όπως είπε Αθηνά Πάσσιου, είναι ήδη καλύτερα και συνεργάζεται με τους ειδικούς που προσπαθούν να την βοηθήσουν, ενώ δεν πάει ακόμα στο σχολείο. Η πρόεδρος του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» σημείωσε επίσης ότι όλοι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίζουν το έργο τους για τη στήριξή της.

Για την υπόθεση της 14χρονης μίλησε και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί, εφόσον το «έσκαγε» από τη δομή. «Αυτό το παιδί που φιλοξενείτο στην πρώτη δομή, θεωρώ απίθανο να μην αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Από τη στιγμή που έφευγε από τη δομή είχαν την ηθική ευθύνη να ενημερώσουν όχι μόνο τον προϊστάμενο φορέα τους. Εάν έπεσε στην αντίληψή τους για παράνομες πράξεις έπρεπε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων για να πάρουν κατευθυντήρια γραμμή», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...