Κοινωνία

Κατερίνα Χέλμη: Το τελευταίο αντίο στην σπουδαία ηθοποιό

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου (22/4) συγγενείς, φίλοι, αλλά και αρκετοί καλλιτέχνες για το τελευταίο «αντίο» στην Κατερίνα Χέλμη.

Η σπουδαία ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σε ηλικία 83 ετών.

Η Άννα Φόνσου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Χάρης Ρώμας, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Μαίρη Βιδάλη, ήταν μερικοί μόνο από τους ηθοποιούς που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία της Κατερίνας Χέλμη στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η Κατερίνα Χέλμη ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι Τα κόκκινα φανάρια, όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ».

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Η Κατερίνα Χέλμη θα ταφεί δίπλα από τον τάφο του συζύγου της στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...