Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπόθεση Γεωργούλη: Τα αρνείται όλα - Συνδέει την καταγγελία για βιασμό με τις εκλογές

«Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι, ήταν ήρεμος και συνέχιζε το ψηφιδωτό του» φανέρωσε επιστήθιος φίλος του Αλέξη Γεωργούλη, στο σπίτι του οποίου έκανε Πάσχα στο χωριό Βελίκα στη Λάρισα.

Ο φίλος του Αλέξη Γεωργούλη, μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Tlive», αποκάλυψε πώς αντέδρασε ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής όταν πληροφορήθηκε για την καταγγελία εις βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου.

«Είναι κρίμα για Χ λόγους να καταστρέφουμε ανθρώπους. Δεν αξίζει. Η συμπεριφορά του ήταν εντελώς φυσιολογική. Όπως ήταν όλες τις άλλες φορές. Δηλαδή ήρθε εδώ και επειδή δεν τρώει κρέας, του φτιάξαμε αυγά και μανιτάρια. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία όλη την ημέρα, διασκεδάσαμε, δεν έδειχνε κάτι να τον απασχολεί. Στις 12 τη νύχτα το βράδυ της Κυριακής πήγαμε περίπατο όλοι μαζί στη θάλασσα, μιλήσαμε, περάσαμε πολύ όμορφα» ανέφερε αρχικά ο φίλος του ευρωβουλευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και συνέχισε: «Ήταν να έρθει ξανά για να περάσουμε μαζί για τα γενέθλια, τον πήρα τηλέφωνο και ήταν στενοχωρημένος, μου είπε ότι κάτι έμαθε και ότι θα πρέπει να ενημερώσει τη μητέρα του. Εν τω μεταξύ εγώ είχα μάθει τι είχε διαρρεύσει. Του είπα να πάει, καθώς η μητέρα του είναι πολύ ευαίσθητη, να μην πάθει τίποτα αν το ακούσει από τις τηλεοράσεις. Πήγε και κάθε μέρα έχουμε επαφή. Μου έδωσε την εντύπωση ότι τότε ενημερώθηκε, κι ακόμα δεν ξέρει τίποτα για το τι ακριβώς γίνεται» δήλωσε ο επιστήθιος φίλος του Αλέξη Γεωργούλη στον Alpha.

«Δεν τον είδα να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του και ίσως να μην θέλει να έρθει εδώ για να μην πει κάτι. Είναι αισιόδοξος και όπως είπε η μαμά του, όλα κάποια στιγμή θα βγουν στο φως. Πόσο ψύχραιμος μπορεί να ‘ναι όταν καίγεται η καριέρα του», συμπλήρωσε τονίζοντας πως ο ίδιος έχει τέσσερις κόρες και δεν θα τον έβαζε στο σπίτι του αν πίστευε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης ήταν τέτοιο άτομο.

Συνδέει την καταγγελία για βιασμό με τις εκλογές

Στην πλήρη άρνηση της καταγγελίας εις βάρος του προβαίνει για άλλη μια φορά ο Αλέξης Γεωργούλης, με τους δικηγόρους του να αφήνουν αιχμές ότι ενώ η καταγγελία έγινε το 2020, δημοσιοποιείται τρία χρόνια αργότερα, «ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

«Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται - ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές κατά των Βέλγων εισαγγελέων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Αλέξης Γεωργούλης «έμαθε έκπληκτος στις αρχές Απριλίου του 2023» ότι η Ελένη Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση για ασελγείς πράξης που φέρεται ότι έγιναν τον Ιανουάριο του 2020. «Οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται επίσημα. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες από κάθε άποψη επισημαίνουν.

Ο ευρωβουλευτής έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και ζήτησε από τις ανακριτικές υπηρεσίες να δώσει εξηγήσεις. Όπως αναφέρεται, αναμένει την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών «και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη επισημαίνουν ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ αναφέρουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του δεν έχουν πρόσβαση στον φάκελο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ