Κοινωνία

Γεωργούλης: «Αν δεν αρθεί η ασυλία δεν θα έχουν πρόσβαση στη δικογραφία οι δικηγόροι του»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας, ξεκαθάρισε πως η δίκη του ευρωβουλευτή θα γίνει στο Βέλγιο.

«Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο. Κάνω έκκληση οι νομικοί, εφόσον είναι αντικείμενο που δεν το γνωρίζουν, να μην το προσεγγίζουν με εικασίες. Έχω δει να υπάρχουν δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ευρωπαίος εισαγγελέας δε θα παρέμβει στην υπόθεση αυτήν. Αφορά αυστηρά αδικήματα κατά του προσώπου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο χωρίς καμία αμφιβολία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάλτας.

Όπως ανέφερε επίσης οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργουλή δεν πρόκειται να λάβουν τη δικογραφία, πριν αρθεί η ασυλία του.

«Δεν υπάρχει άρση της ασυλίας, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Δεν του δίνουν έγγραφα της δικογραφίας, μπορεί να το κάνουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι αποδεδειγμένο ότι το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, ο κ. Ντάλτας τόνισε ότι αυτή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αποδεδειγμένο χωρίς καμία αμφιβολία ότι το έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το γνωρίζω το όνομα, αν το γνώριζα θα το έλεγα». Τέλος σημείωσε ότι ο ανακριτής, «έχοντας απέναντί του το κακούργημα του βιασμού, έχει στο μυαλό του την πιθανότητα επιβολής προσωρινής κράτησης».

Οι 3 δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη

Στην Ελλάδα, η δικηγόρος Σταματίνα Μαλλά και στις Βρυξέλλες δύο από τους πιο διακεκριμένους νομικούς στο Βέλγιο θα είναι οι 3 δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη που μελετούν όλα τα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως τονίζουν στο LIVE NEWS δικηγόροι σε Ελλάδα και Βέλγιο, κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές σε περίπτωση που καταδικαστεί, ενώ όπως φαίνεται μια επιπλέον σημαντική παράμετρος, είναι τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψει για να καλύψει τις απαιτήσεις των δικηγόρων του, με το κόστος να εκτιμάται, όπως αναφέρουν Έλληνες νομικοί στο Βέλγιο, τουλάχιστον στα 30.000 ευρώ.

Οι δύο Βέλγοι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν θεωρούνται κορυφαίοι και χρεώνουν ανάλογα, άλλοτε με την ώρα και άλλοτε με ένα εφάπαξ ποσό για να αναλάβουν. Πολλές φορές η αμοιβή τους καθορίζεται και από το αποτέλεσμα της δίκης.

Με το νέο ποινικό κώδικα που ισχύει στο Βέλγιο οι ποινές σε περίπτωση καταδίκης του Αλέξη Γεωργούλη θα κυμαίνονταν από 10 έως 15 χρόνια κάθειρξης. Επειδή όμως η καταγγελία έγινε το 2020, ο 49χρονος ευρωβουλευτής θα δικαστεί με τον παλιό σύστημα που προέβλεπε ποινές από 5 έως και 10 χρόνια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώος και πως το πέρασμα του χρόνου θα τον δικαιώσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...