Κοινωνία

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά φάρμακα κ.α. έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων, χωρίς ταυτόχρονα να διαφαίνεται κάποια ελπίδα ομαλοποίησης της αγοράς στο άμεσο μέλλον, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Οι Φαρμακοποιοί και πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος, επισημαίνουν πως οι ελλείψεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, καθώς όπως λένε, δεν έχει καταστεί δυνατόν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. 

ΦΣΑ: Η διακοπή της θεραπείας εκθέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.

Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ.

Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον.

Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...