Κοινωνία

Βέροια: Θύελλα αντιδράσεων για την πετσέτα σε εκκλησία με μορφή αγίου

Ουρές κάνουν οι πιστοί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι Ημαθίας, μετά την εμφάνιση μίας πετσέτας από τον ιερέα, στην οποία υποστηρίζει πως εμφανίστηκε η μορφή αγίου. Σύμφωνα με τον ALPHA, η πετσέτα χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής, στην οποία ο ιερέας έπλενε τα πόδια των πιστών τη Μεγάλη Παρασκευή. Η Μητρόπολη αντέδρασε έντονα στη δημοσίευση της εικόνας, ενώ «φωτιά» πήρε το πάνελ της Κατερίνας Καινούργιου σχολιάζοντας το περιστατικό. 

Ο υπεύθυνος της Μητρόπολης Βέροιας υποστήριξε στον ALPHA πως «δεν χρειάζονται οι προκλήσεις, δεν χρειάζεται τέτοια διαφήμιση» και πως η μορφή του Τιμίου Προδρόμου δεν εμφανίστηκε στην πετσέτα, αφού «ήταν ειρηνική και όχι πολεμική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Καραγιάννης, εκδότης του ekklisiaonline.gr, μετέφερε πως από τη Μητρόπολη διαμηνύουν πως «δεν χρειάζεται να ρίχνουμε νερό στον μύλο των άθεων που επιτίθενται στην εκκλησία», με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να αντιδρά έντονα: «σε ένα κράτος με ανεξιθρησκεία βρίζεις αυτούς που δεν πιστεύουν και δεν βρίζεις έναν δικό σας που κάνει καραγκιοζιλίκια! Διότι αυτό είναι ένα καραγκιοζιλίκι για να δημιουργήσει μία πελατεία. Βρίσε αυτόν και μετά βρίσε τους άλλους». 

«Να ξεκαθαρίσουμε τη στάση της εκκλησίας προς τα θαύματα. Κάθε φορά που συμβαίνει ένα θαύμα οφείλει ο εφημέριος να ενημερώσει τον Μητροπολίτη. Ελέγχει ο ίδιος αν πρόκειται για θαύμα και τότε δημοσιεύεται» σημείωσε ο Ανδρέας Καραγιάννης με τον Ανδρέα Μικρούτσικο να απαντά: «το μόνο θαύμα είναι το θαύμα της ζωής». 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...