Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπόνοιες Κούγια για εμπόριο οργάνων - "Μας προσβάλλει όλους" λέει μέλος της ΕΕΕΘ

 

«Μας προσβάλλει όλους, θεωρούμε ότι η ιδέα της δωρεάς δέχεται μια ανοίκεια επίθεση με εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα» επισημαίνει

Για μια «ανοίκεια επίθεση» κάνει λόγο η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) μετά τους χθεσινούς υπαινιγμούς του Αλέξη Κούγια προς τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, κατά τη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις.

«Συνάδελφός μας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας χαρακτηρίστηκε από συνήγορο υπεράσπισης στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας ως ''διακινητής οργάνων προς μεταμόσχευση'' σε χώρα του εξωτερικού. Ο χαρακτηρισμός αυτός προσβάλλει κατάφωρα όλους τους Εντατικολόγους της χώρας αλλά και τον Ιερό Θεσμό της Δωρεάς Οργάνων. Το μέγιστο Δώρο Ζωής είναι η Δωρεά Οργάνων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

«Χθες συνάδελφός μας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας χαρακτηρίστηκε από συνήγορο υπεράσπισης στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας ως «διακινητής οργάνων προς μεταμόσχευση» σε χώρα του εξωτερικού.

Ο χαρακτηρισμός αυτός προσβάλλει κατάφωρα όλους τους Εντατικολόγους της χώρας αλλά και τον Ιερό Θεσμό της Δωρεάς Οργάνων. Το μέγιστο Δώρο Ζωής είναι η Δωρεά Οργάνων.

Θεωρούμε ότι η ιδέα της δωρεάς δέχεται μια ανοίκεια επίθεση με εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα.

Η οικογένεια των Εντατικολόγων που καθημερινά προσπαθεί να προσφέρει ζωή, παραβλέποντας το προσωπικό κόστος, σήμερα θλίβεται από την επίθεση στο έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από το μεταμοσχευτικό τέλμα.

Διαρκής προσπάθεια των εργαζομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες το δώρο της μεταμόσχευσης, δηλαδή το ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ.

Εκ μέρους των εντατικολογων όλης της χώρας η πρόεδρος της ΕΕΕΘ κ Μ. Θεοδωρακοπούλου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...