Κοινωνία

«Σάνι»: Αυτός είναι ο αρχιτρομοκράτης Πακιστανός που έδινε 15 χιλιάρικα για κάθε νεκρό στην Ελλάδα

Ο 30χρονος πίεζε τους δύο ομοεθνής του στην Ελλάδα να προκαλέσουν τρομοκρατικό χτύπημα με πολλούς νεκρούς που θα είχε αντίκτυπο στα διεθνή ΜΜΕ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι φωτογραφίες του φερόμενου εγκέφαλου και καθοδηγητή του τρομοκρατικού δικτύου με τους Πακιστανούς που ήθελε να αιματοκυλήσει το εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή πληρώνοντας μέχρι και 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν στην ΕΥΠ έφτασαν λεπτομέρειες για τη δράση του συγκεκριμένου Πακιστανού σήμανε κόκκινος συναγερμός και η συγκεκριμένη υπόθεση αναβαθμίστηκε ως εξαιρετικά σοβαρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον λεγόμενο «Σάνι», ηλικίας περίπου 30 ετών, που διαμένει στην πρωτεύουσα του Ιράν, στην Τεχεράνη.

Το όνομά του είναι Sayed Fakhar Abbas και κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον 27χρονο Πακιστανό που έμενε στη Ζάκυνθο και συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο ομοεθνή του.

Σύμφωνα με το eropοrtaz.gr και την εφημερίδα «Μπαμ» που έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του, ο Σάνι είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωση με αρκετά βίντεο παρουσιάζοντας το “πρόσωπο” ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου.

Στην κάτω φωτογραφία, αριστερά είναι ο Σάνι με τον 27χρονο Πακιστανό που έμενε στη Ζάκυνθο και έχει συλληφθεί.

 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχει αναρτήσει και πολλά βίντεο στο TikTok.

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ η υπόθεση τρομοκρατίας με του Πακιστανούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

Απειλές

Οι δύο άνδρες που ετοίμαζαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή σε εστιατόριο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση του Σανι προφυλακίστηκαν

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος (που έμενε στη Ζάκυνθο) δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ότι έκανε στην υπόθεση αυτή το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ