Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

ΗΠΑ: Έκανε μακελειό επειδή οι γονείς της δε δέχονταν την αλλαγή φύλου

Η 28χρονη σφαγέας αιματοκύλησε το χριστιανικό σχολείο επειδή δεν γινόταν αποδεκτή από την οικογένεια της.

Η ένοπλη που αιματοκύλησε το πρωτοβάθμιο σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί αντιμετώπιζε προβλήματα με τους γονείς της, που ήταν ευλαβείς χριστιανοί, επειδή «δεν μπορούσαν να αποδεχτούν» το γεγονός ότι ήταν γκέι και ήθελε να αλλάξει φύλο, αποκαλύπτει σήμερα η Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η Η 61χρονη μητέρα της Όντρεϊ Χέιλ, που ασκούσε διοικητικά καθήκοντα στην τοπική εκκλησία, και ο 64χρονος σύζυγός της, δεν επέτρεπαν στην κόρη τους - η οποία είχε ξεκινήσει πρόσφατα να χρησιμοποιεί το όνομα «Έιντεν» και να χρησιμοποιεί αρσενικές αντωνυμίες - να ντύνεται σαν άνδρας στο σπίτι τους.

Όπως εξήγησε μια πηγή από τον κύκλο της οικογένειας, η 28χρονη μοναχική γυναίκα φορούσε γυναικεία ρούχα όταν βρισκόταν στο σπίτι των δικών της και άλλαζε μόνο όταν έφευγε από αυτό. «Βλέπεις μόνο αυτό που θέλεις να δεις. Η θρησκεία τους δεν τους επέτρεπε να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία. Στο σπίτι ήταν η Όντρει, αλλά όταν έφευγε άλλαζε ρούχα. Το γνώριζαν, απλώς δεν το αποδέχονταν», προσθέτει η ανώνυμη πηγή της εφημερίδας.


Πολλοί από τους γείτονες των γονιών της στο Νάσβιλ δεν είχαν ιδέα για τη φυλομετάβασή της, και τη θυμούνται κυρίως σαν ένα «αγοροκόριτσο που της άρεσε να κάνει σκέιτ». «Πριν από ενάμιση χρόνο μας συστήθηκε ως Όντρεϊ. Της απευθυνόμουν ως γυναίκα και δεν με διόρθωσε ποτέ. Έδειχνε καλλιτεχνικός τύπος, ήταν ήρεμη και είχε καλούς τρόπους», λέει ένας από αυτούς.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στον απόηχο της φρικτής επίθεσης, κατά την οποία η Χέιλ εκτέλεσε εν ψυχρώ 3 παιδιά και 3 ενήλικες, οι Αρχές πιστεύουν τώρα ότι η διαταραγμένη γυναίκα σχεδίαζε να χύσει περισσότερο αίμα. «Μιλήσαμε με τους γονείς της. Ψάξαμε το σπίτι και βρήκαμε δύο ακόμα όπλα και μερικούς χάρτες, που δείχνουν ότι σχεδίαζε και άλλα περιστατικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έβαζε στο στόχαστρο και άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένων μελών της οικογένειας, και ότι σκεφτόταν να επιτεθεί σε ένα απο τα εμπορικά κέντρα εδώ στο Νάσβιλ» είπε ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας στο δίκτυο CBS.


Τα ακριβή κίνητρα για την αιματηρή επίθεση στο χριστιανική ιδιωτικό σχολείο που σόκαρε την αμερικανική κοινωνία δεν έχουν γίνει γνωστά. Ωστόσο οι Αρχές θεωρούν πως η Χέιλ έτρεφε μνησικακία για το συγκεκριμένο σχολείο, όπου είχε φοιτήσει και η ίδια, παρά τη θέλησή της.

Η μεταμόρφωση της Χέιλ από ένα «γλυκό και ήσυχο κορίτσι» (σύμφωνα με ανθρώπους που τη γνώριζαν μικρή) μέχρι τη στυγερή δολοφόνο που έσπειρε τον θάνατο αδιάκριτα με τα τρία όπλα της, αφού συνέταξε ένα μανιφέστο γεμάτο μίσος, καλύπτεται από μυστήριο. Η αστυνομία αποκάλυψε ότι η δολοφόνος υποβαλλόνταν σε θεραπεία για «συναισθηματική διαταραχή» και ότι οι γονείς της γνώριζαν μεν ότι είχε κάποτε ένα όπλο στην κατοχή της, αλλά πίστευαν ότι το είχε πουλήσει.


Όπως αποδείχτηκε, η Όντρεϊ ζούσε μια διπλή ζωή γεμάτη μυστικά, και «έχτιζε» σιγά σιγά ένα οπλοστάσιο που θα της επέτρεπε να υλοποιήσει τα διαταραγμένα σχέδιά της και να «εκδικηθεί» όσους θεωρούσε ότι την είχαν αδικήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ