Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών για τα Τέμπη και το νερό

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από νωρίς το μεσήμερι της Πέμπτης δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλογών, που εναντιώνονται στην εκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική και στην ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ παράλληλα ζητούν ασφαλείς μετακινήσεις, σύμφωνα με το Grtimes.gr.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονται για την πολιτική που αφορά στις πανεπιστημιακές σπουδές, για το νομοσχέδιο Μετονομασίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, καθώς και για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα όπως: «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», “δεν ήταν ατύχημα ούτε η κακιά στιγμή, κράτος και ηγέτες δολοφονούν μαζί» και «παιδεία, υγεία, μεταφορές, νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό».

Η πορεία των φοιτητών κινείται επί της οδού Εγνατία στο ρεύμα προς ανατολικά με προορισμό το ΥΜΑΘ και από εκεί το campus του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...