Κοινωνία

Ιατροδικαστής στη Δίκη του Άλκη: «Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο»

Οι περιγραφές της κ. Κοβάτση ήταν ανατριχιαστικές όταν αναφέρθηκε στα θανατηφόρα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον Άλκη

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που δίνει στην κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, η ιατροδικαστής διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα- Καλλιόπη Κοβάτση.

Η ίδια, περιέγραψε με λεπτομέρεια τα τραύματα που έφεραν οι δύο φίλοι του άτυχου Άλκη που τραυματίστηκαν στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονταν λίγα 24ωρα μετά το φρικτό συμβάν.

«Όταν επισκέφθηκα τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο, ήταν σε ψυχολογικό σοκ. Τους μιλούσα και κοιτούσαν το ταβάνι. Χρειάστηκε πολύς κόπος για να έχω επαφή μαζί τους και να μου πουν τι ακριβώς έγινε. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση», ανέφερε η κ. Κοβάτση κατά την κατάθεσή της.

Μάλιστα, για τον έναν φίλο του Άλκη, δήλωσε πως έφερε βαθύ τραύμα μήκους 9 εκ. το οποίο ήταν «εκ των προτέρων συρραμένο». Για τον έτερο φίλο τόνισε μεταξύ άλλων πως έφερε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ είχε και βαθύ θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τραύματα του Άλκη από τη δολοφονική επίθεση

Οι περιγραφές της κ. Κοβάτση ήταν ανατριχιαστικές όταν αναφέρθηκε στα θανατηφόρα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον Άλκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ο άτυχος 19χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα.

Η έμπειρη ιατροδικαστής περιέγραψε διεξοδικά τα τραύματα που έφερε ο Άλκης στο κεφάλι.

«Η εξωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εσωτερική. Αν πήγαιναν στο νοσοκομείο ο Άλκης και ο φίλος του, οι γιατροί θα έπεφταν επάνω στο κεφάλι του φίλου του και στον μηρό του Άλκη. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει και δεν χωρούσε στο κρανίο».

Όσον αφορά στο τραύμα που έχει στον δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος είναι 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά. «Έχει τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ», τόνισε.

Στη συνέχεια έδωσε λεπτομέρειες για τα δύο τραύματα του Άλκη στον αριστερό μηρό.

Όπως είπε η κ. Κοβάτση, προκλήθηκαν από διαφορετικό όργανο. «Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα προκαλούσαν τον θάνατο στον Άλκη».

Το ένα τραύμα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. “Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό“, είπε η ιατροδικαστής.

Η πρόεδρος της έδρας, έθεσε ευθεία ερώτηση στην κ. Κοβάτση για το εάν υπήρχε πιθανότητα ο Άλκης να ζούσε, σε περίπτωση που μεταφέρονταν μέσα σε λίγα λεπτά στο νοσοκομείο. Η ιατροδικαστής κούνησε αρνητικά το κεφάλι και είπε: «Ακόμα και αν το συμβάν συνέβαινε σε εξωτερική πύλη μεγάλου νοσοκομείου ο Άλκης δεν θα ζούσε. Όλοι θα έπεφταν πάνω στο τραύμα του μηρού. Το κεφάλι του Άλκη φώναζε από μέσα και όχι από έξω».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της ιατροδικαστή, καθώς μετά από αίτημα της εισαγγελέως, δόθηκε εντολή να φέρουν στην αίθουσα τα ρούχα του άτυχου 19χρονου, προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση της μάρτυρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ