Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ καταγγέλλουν ότι γκρεμίστηκε υπόστεγο

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για ένα «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», για το οποίο μιλούν τα τελευταία χρόνια. Εξηγούν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να μείνουν «με σταυρωμένα τα χέρια» και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η καταγγελία των εκλεγμένων φοιτητών της Πανσπουδαστικής στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ:

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην σχολή μας, όπου αντικρίσαμε το υπόστεγο στο κυλικείο της σχολής μας γκρεμισμένο. Μάρμαρα στο έδαφος και ένα κομμάτι του υπόστεγου ακόμη έτοιμο να καταρρεύσει. Είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν γκρεμίστηκε ενώ περνούσαν από κάτω φοιτητές και έτσι δεν έχουμε τραυματίες. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η χρόνια πολιτική της υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, σε πλήρη συμπόρευση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι αυτή που έχει φέρει τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις της σχολής μας σε αυτή την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι ένα ακόμη περιστατικό , μετά και το έγκλημα στα Τέμπη που κάνει φανερό πως όσο οι φοιτητές και η ανθρώπινη ζωή θεωρούνται κόστος , όσο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες μας, τόσο θα υποβαθμίζονται οι σπουδές μας. Αυτό είναι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις, που ενώ βγάζει εκατομμύρια από τα ερευνητικά προγράμματα στα εργαστήρια μας δεν δίνει φράγκο για τις ανάγκες των φοιτητών.

Αυτά είναι τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα οποία μιλούν οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια, και τα οποία παλεύουμε για να μην αντικρίσουμε. Τέτοιο ήταν και το έγκλημα στα Τέμπη, που ενώ οι εργαζόμενοι έθεταν επανειλημμένα τους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβατών και των εργαζόμενων, το κράτος και η εταιρεία δεν τα άκουσαν γιατί δεν τους σύμφερε. Το αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα πως δεν πρόκειται να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να τα δούμε να συμβαίνουν. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τον αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ