Κοινωνία

Τέμπη: Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τους 2 από τους 7 τραυματίες

Βελτιωμένη είναι η εικόνα σχεδόν όλων των ατόμων που υπέστησαν σοβαρά τραύματα, εγκαύματα, κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Από τους 7 τραυματίες που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, οι δύο πήραν εξιτήριο, ενώ και οι υπόλοιποι 4 παρουσιάζουν βελτίωση στην υγεία τους, ενώ 1 παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Αναλυτικά, από τους συνολικά 7 ασθενείς σε ΜΕΘ, οι δύο που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και είχαν βγει από τη μηχανική υποστήριξη, σήμερα εξήλθαν και από την Εντατική και πλέον νοσηλεύονται σε απλή κλινική.

Στις ΜΕΘ παραμένουν για νοσηλεία συνολικά 5 ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και συγκεκριμένα, ένα κορίτσι διασωληνωμένο σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείο Παπανικολάου, ένα αγόρι που εμφανίζει βελτίωση και ετοιμάζεται να εξέλθει από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, και δύο ασθενείς -διασωληνωμένοι, αλλά σε σταθερή κατάσταση- στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στο ίδιο νοσοκομείο, στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, παραμένει για νοσηλεία ο 22χρονος, ο οποίος παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Στις απλές κλινικές νοσηλεύονται πλέον μόνο επτά ασθενείς, όλοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας όπως πάντα. Το κράτος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...