Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα καταγγελία για τον μοιραίο σταθμάρχη - «Φοβόμασταν ότι θα κάνει λάθος, ήταν επιπόλαιος»

Την ώρα που οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας είναι σε εξέλιξη, ένας συνάδελφος του κατηγορούμενου σταθμάρχη καταγγέλλει τη συμπεριφορά του, χαρακτηρίζοντάς τον «επιπόλαιο».

Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων, Γιώργος Ζήντρος, έφτασε λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα στο σημείο και ήταν ένας από τους πρώτους που είδε τον κατηγορούμενο σταθμάρχη της Λάρισας αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Ο άνθρωπος αυτός, γνώστης του αντικειμένου, μίλησε στο Star, κάνοντας λόγο για έναν επιπόλαιο επαγγελματία, έναν άνθρωπο άπειρο, που όλοι φοβόντουσαν ότι θα κάνει λάθος.

Λίγο αργότερα κατέθεσε στην ανακρίτρια επί πολλές ώρες, με τη δικαστική λειτουργό να του απευθύνει ερωτήσεις γύρω από δύο άξονες, αφενός τη λειτουργία της κονσόλας του κέντρου και αφετέρου τη συμπεριφορά του σταθμάρχη και τις βάρδιες του σταθμαρχείου.

Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλων με τον δημοσιογράφο του Star:

ΕΡ: Τον φοβόσασταν, είχατε πει στους άλλους να τον προσέχουν τον 59χρονο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠ: Όχι μόνο εγώ, όλοι τον φοβόντουσαν...

ΕΡ: Γιατί; 

ΑΠ:  Ήταν λίγο επιπόλαιος.

ΕΡ: Και πώς τον έβαλαν σε τόσο υπεύθυνη θέση; 

ΑΠ: Ο προϊστάμενος που τον έβαλε να λογοδοτήσει, εγώ τον έβαλα; Εγώ φώναζα, δεν με άκουγε κανένας...

ΕΡ: Όλα λάθος;

ΑΠ: Όλα λάθος. Ο σταθμάρχης δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε ξεχασμένο το κλειδί. Δεν πάει να πει ό,τι θέλει. Ξεχασμένο ήταν το κλειδί, τελείωσε. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το ξέχασε...

ΕΡ: Πώς ακριβώς έγινε αυτό;

ΑΠ: Ξέχασε να το επαναφέρει στη θέση του, τη διαγώνιο, αν την επανέφερε στην ευθεία, θα έφευγε στην ευθεία το τρένο. Δεν το επανέφερε, ξέχασε να το επαναφέρει. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν πάει να πει ό,τι θέλει. Καταγράφονται όλα...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ