Κοινωνία

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκαν τρια άτομα για μεταφορά κοκαΐνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις, 49χρονος πατέρας, 22χρονος γιος και μια γυναίκα 40 ετών από την Αλβανία, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου για μεταφορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από την Ολλανδία με προορισμό την Κρήτη, σύμφωνα με την ερτ. 

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου η 40χρονη γυναίκα που συνελήφθη πριν από μερικές μέρες στην Ελευσίνα, κατηγορούμενη για συνέργεια στη διακίνηση, ενώ εκείνη ισχυρίστηκε διά του συνηγόρου της ότι ενεπλάκη στην υπόθεση ως σύντροφος του 49χρονου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια ενώπιον της ανακρίτριας κάθισαν ο 49χρονος πατέρας και ο 22χρονος γιος, που κατηγορούνται ότι έστησαν μια υποτιθέμενη μετακόμιση από την Ολλανδία στο Ηράκλειο προκειμένου να μεταφέρουν 1.750 γρ. κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν πληροφορίες ότι ο 49χρονος, που είχε απασχολήσει προ επταετίας για το ίδιο ακριβώς αδίκημα, ταξίδεψε με το γιο του σε Γερμανία και Ολλανδία με σκοπό τη διακίνηση των ναρκωτικών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο συσκεύασαν την κοκαΐνη και την τοποθέτησαν μέσα σε ένα φουρνάκι που θα ταξίδευε με τρεις διαφορετικές μεταφορικές εταιρείες μέχρι την Κρήτη.

Η παρακολούθηση των αστυνομικών έφερε αποτελέσματα και τελικά το φορτίο εντοπίστηκε στον Προμαχώνα. Ακολούθησαν οι συλλήψεις των τριών και η προφυλάκισή τους σήμερα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο από τους συλληφθέντες, πατέρας και γιος, είχαν απασχολήσει τις αρχές και το 2016, αφού είχαν συλληφθεί για μεταφορά ναρκωτικών από την Ολλανδία στην Ελλάδα, με το γιο μάλιστα να είναι τότε μόλις 15 ετών. Για την ίδια υπόθεση τότε είχε συλληφθεί και η μητέρα της οικογένειας.

Ο 49χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό, ωστόσο αποφυλακίστηκε 4 χρόνια αργότερα εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας. Εντούτοις, λίγα χρόνια μετά, συνέχισε τη δράση του και συνελήφθη ξανά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ