Κοινωνία

Μιχαηλίδου: Πού πήγαν τα ψυχοφάρμακα από τη δομή στη Φλώρινα όπου χορηγούνταν τα ηρεμιστικά ζελεδάκια;

Σε νέες δηλώσεις της για την υπόθεση με τα ηρεμιστικά ζελεδάκια, τα οποία χορηγούσε νοσηλεύτρια, σε παιδιά, σε δομή πρόνοιας στη Φλώρινα, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, εκφράζει έναν νέο προβληματισμό που αφορά στη χρήση ψυχοφαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί» δηλώνει χαρακτηριστικά στην EΡΤ.

Επισημαίνει, δε, ότι δύο φαίνεται να είναι τα παιδιά στα οποία έδινε, επί ένα μήνα, τα ηρεμιστικά ζελεδάκια η νοσηλεύτρια.

Υπενθυμίζεται ότι για τη νοσηλεύτρια έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ η υφυπουργός έχει μεταβεί στην εισαγγελία για το περιστατικό.

«Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει καταγγελία για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα, πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ», δήλωσε η υφυπουργός.

Αποκάλυψε ότι μετά την ΕΔΕ στο ίδρυμα για παιδιά «βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα». «Το ζήτημα είναι διπλό» πρόσθεσε ανοίγοντας νέα εστία προβληματισμού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ.Μιχαηλίδου, η υπόθεση έχει ήδη πάει στην Εισαγγελία, ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας Δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

«Πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;»

«Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;», αναρωτήθηκε η κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων, που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

Όπως τόνισε η υφυπουργός, πλέον για να εργαστεί κανείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχει το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθεί.

«Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας, που βάλαμε και ισχύει από φέτος, είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο», όπως είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ