Φιλιππίδης
Κοινωνία

Υπόθεση Φιλιππίδη-Δηλώσεις της υπεράσπισης μετά την απόφαση: Στο επόμενο δικαστήριο θα έρθει η πλήρης δικαίωση

Την απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλλει ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης με αναστολή στον Πέτρο Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού σχολίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του εξερχόμενοι από το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά, προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη απόφαση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε περάστε έξω. Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του περάστε έξω. Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι το θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστο 2014 στο Παλαιό Ψυχικό» ανέφερε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε:

 

«Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρχει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και θα αθωωθεί και γ΄αυτές τι δύο απόπειρες βιασμού. Ο κ. Φιλιππίδης ευχαριστεί τα μέσα ενημέρωσης που έδειξαν ενδιαφέρον» επισήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς κρατάμε ότι για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο, διότι όλη αυτή η ιστορία, είναι μια ιστορία που αν ο κόσμος ήξερε πως δημιουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα του.».

Από την πλευρά της η συνήγορός της κ. Κικη Πακιρτζιδου δήλωσε: «Όλη αυτή η κατηγορία σήμερα κατέπεσε. Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκεκριμένη γυναίκα. Τη συγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα ο κ. Φιλιππίδης από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Ο κ. Φιλίππίδης είναι αθώος διότι αν ο κόσμος ήξερε τα πραγματικά περιστατικά για τα δύο απόπειρες στις οποίες κηρύχθηκε ένοχος, δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο άνθρωπος που αγάπησε, που μπήκε επί σειρά ετών σπίτι του και δικαιολογημένα τον κράτησε στην πρώτη σειρά. Είναι αθώος, έχει ασκήσει ήδη έφεση. 

 

Συνήγορος δευτερης καταγγέλουσας

Ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλουσας ανέφερε με τη σειρά του μετά την απόφαση του διαστηρίου: «Ήταν μια ωραία μέρα για την ελληνική δικαιοσύνη. Μια πολύ καλή  απόφαση, η εντολέας, η δεύτερη καταγγέλλουσα νιώθει απόλυτα δικαιωμένη. Το δικαστήριο τίμησε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και κατέληξε στην απόφαση αυτή. Η υπόθεση αφορά όλη την κοινωνία και τη θέση της γυναίκας. πιστεύω ότι έδωσε ένα μήνυμα η απόφαση» 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ