Φιλιππίδης
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπόθεση Φιλιππίδη- Η τελική απόφαση: Ποινή 8 χρόνων για τις δύο απόπειρες βιασμού - Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο (upd.)

Νεώτερη ενημέρωση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης, έξι χρόνια για την μια καταγγέλλουσα και δύο για την άλλη, με αναστολή στον Πέτρο Φιλιππίδη, μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

 

Αρχικό κείμενο

Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν ομόφωνα επίσης οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας στον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014. Την ίδια ποινή είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας λίγη ώρα νωρίτερα. Το δικαστήριο αναμένεται τώρα να αποφασίσει αν θα χορηγηθεί στον ηθοποιό αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθ

 

Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 6 ετών για την απόπειρα βιασμού το 2010 και κάθειρξη 5 ετών για την απόπειρα βιασμού το 2014.

Όπως ανέφερε αρχικά η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς: «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του AΝΤ1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014»

Όσον αφορά στο ελαφρυντικό του σύννομου βίου, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Πέτρο Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού και αθώο για τον βιασμό. Στη δικαστική αίθουσα παρούσες είναι οι τρεις καταγγέλλουσες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσάκη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα. Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονται η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ο γιος του και πρόσωπα από το συγγενικό του περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ