Κοινωνία

Νέο θαύμα από την ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισαν 20χρονη - Το «ευχαριστώ» της στους Έλληνες διασώστες (βίντεο)

Τα δραματικά λεπτά πριν από τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση από την ΕΜΑΚ της 20χρονης Αϊρίν στην επαρχία Χατάι στην Τουρκία, περιγράφει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός. Η ελληνική ομάδα κέρδισε ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα, άλλη μία μάχη, με την πέμπτη διάσωση να είναι γεγονός μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Η κρισιμότητα της κατάστασης ήταν τέτοια που η νεαρή γυναίκα, προκειμένου να απεγκλωβιστεί, ζήτησε να ακρωτηριάσουν το πόδι της καθώς βρισκόταν για πάνω από 48 ώρες κάτω από τα χαλάσματα. Η υποστήριξη από τους Έλληνες διασώστες ήταν τέτοια που ένας εξ αυτών κρατούσε το χέρι της 20χρονης, δίνοντάς της κουράγιο.

«Της δώσαμε το χέρι για ψυχολογική υποστήριξη» δηλώνει χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Επισημαίνει, δε, ότι μετά τον απεγκλωβισμό δόθηκε στη γυναίκα νερό και φαγητό.

«Μας ευχαρίστησε» συμπληρώνει ο κ.Αρτοποιός.

Η ταλαιπωρημένη Αϊρίν βρισκόταν σε βάθος 10 με 15 μέτρα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, όμως, είχε εκφράσει την ασιόδοξη εκτίμησή του ότι η γυναίκα θα έβγαινε ζωντανή.

Τελικά τα κατάφερε, χωρίς να ακρωτηριαστεί το πόδι της.

Βίντεο από τη στιγμή διάσωσης της 20χρονης

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ