Κοινωνία

Όταν ο Γ. Τράγκας είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον «σωματοφύλακα» του Α. Παπανδρέου

Ο ίδιος ο Γιώργος Τράγκας είχε μιλήσει σε εκπομπή του για την ιστορία στην οποία είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Πρόκειται για τον ξυλοδαρμό στο Λονδίνο, του δημοσιογράφου και αείμνηστου πλέον Γιώργου Τράγκα από τον «σωματοφύλακα», ανεπισήμως και «ειδικού γραμματέα» επισήμως του Ανδρέα Παπανδρέου, Μιχάλη Ζιάγκα.

Είναι η εποχή (1988), που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει πάει στο Λονδίνο για την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς από τον Γιακούμπ, αλλά και η περίοδος που έχουν φουντώσει στην Ελλάδα οι φήμες για την «εθνική ερωμένη» του Ανδρέα Παπανδρέου, την αεροσυνοδό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Δήμητρα Λιάνη.

Έξω από το νοσοκομείο- στο Χέρφιλντ- είχαν (ταξιδέψει και) συγκεντρωθεί αρκετοί Έλληνες δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων και ο φέρελπις τότε Γιώργος Τράγκας για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η οποία ήταν «απέναντι» από το ΠΑΣΟΚ, αιχμηρή και εχθρική του κυβερνώντος κόμματος. Ο Γιώργος Τράγκας υπέγραφε μάλιστα πολλά κείμενα στην εφημερίδα, που ήταν ιδιαίτερα καυστικά για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Μιχάλης Ζιάγκας, με καταγωγή από τα Τρίκαλα, είχε γνωριστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, από τις μέρες εκείνες που ζούσε στη Σουηδία ακόμα. «Δέθηκαν» και ο μετέπειτα πρωθυπουργός τον είχε πάντα δίπλα του. Σαν σωματοφύλακά του, αλλά επισήμως ήταν «Ειδικός γραμματέας στο ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού». Ο Ζιάγκας ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα για τη ζωή και την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, κάθε παρασκήνιο. Γι΄αυτό, ίσως τον είχαν συνδέσει ακόμα και με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», μπαίνοντας στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής. Ήταν η εποχή που οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για σχέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιώργος Τράγκας λοιπόν, είχε καταφέρει να πάρει μια δήλωση από τη Δήμητρα Λιάνη, που επιβεβαίωνε τη σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και το… σκάνδαλο, καθώς ήταν τότε και οι δύο παντρεμένοι… «Τι γάμος και κουραφέξαλα, αφού ούτε αυτός ούτε εγώ έχουμε πάρει διαζύγιο». Αυτό ήταν… Η συγκεκριμένη φράση έγινε πρωτοσέλιδο και «χρησιμοποιήθηκε» κατά το δοκούν από τα αντι-κυβερνητικά έντυπα. Προκάλεσε τεράστια οργή στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος αλλά και πιο ειδικά στο περιβάλλον του Ανδρέα Παπανδρέου.

Την επόμενη ημέρα ο Γιώργος Τράγκας εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και ο Μιχάλης Ζιάγκας όρμησε κατά πάνω του- μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων άλλων δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων- και και του επιτέθηκε, χτυπώντας τον με κλωτσιές και χαστούκια. Ο Γιώργος Τράγκας, εξιστορώντας το περιστατικό είπε, πως δεν είχε «απαντήσει» με βία, ενώ το περιστατικό είχε λήξει χάρη στην επέμβαση ενός άλλου άσημου τότε, πολύ γνωστού σήμερα, Κώστα Χαρδαβέλλα.

 

Η «απάντηση» του Γιώργου Τράγκα ήρθε ασκώντας μήνυση και δικαστήριο του Λονδίνου όρισε δικάσιμο, χωρίς όμως ποτέ η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο. Αυτό έγινε, γιατί- όπως είχε πει ο ίδιος ο Γιώργος Τράγκας- άλλαξε η στάση η εφημερίδα που τότε εργαζόταν. Του διαμήνυσε ότι δεν θα τον στήριζε οικονομικά σε αυτή την υπόθεση και ότι θα έπρεπε ο ίδιος να αναλάβει το υψηλό κόστος της νομικής εκπροσώπησής του στο Λονδίνο.

Του είπαν μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, πως η οργή της Κυβέρνησης τέτοια που «ανάγκασαν» ακόμα και ένα αντικυβερνητικό μέσο να οπισθοχωρήσει αλλά και να μεταφέρει το εξής μήνυμα στον Γιώργο Τράγκα: Εάν δεν άφηνε την υπόθεση, δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά ξανά σε οποιοδήποτε Μέσο. Μετά από όλα αυτά, ο Γιώργος Τράγκας δεν παρέστη στη δίκη, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 500 λιρών και το όλο συμβάν να λήξει εκεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ