Λεωφορείο
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μεσσηνία: Η συζήτηση για βόμβα σε ΚΤΕΛ που αναστάτωσε το δρομολόγιο προς Αθήνα

Το λεωφορείο ΚΤΕΛ καθυστέρησε να φτάσει στην Καλαμάτα, ύστερααπό αναστάτωση και έλεγχο αστυνομικών με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο επιβάτες, άρχισαν να συζητούν στη γλώσσα τους, για βομβιστικές επιθέσεις. Κάποιος που καταλάβαινε, ειδοποίησε τον οδηγό και εκείνος την αστυνομία που έσπευσε για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, στο λεωφορείο δεν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συζήτηση δύο Αφγανών, που αφορούσε βομβιστικές επιθέσεις και βόμβες, ήταν η αρχή μιας μεγάλης ταλαιπωρίας το βράδυ της Τρίτης 31 Ιανουαρίου, για τους επιβάτες και τον οδηγό λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα για Καλαμάτα.

Το λεωφορείο ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιό του στις 18:00 το απόγευμα από την Αθήνα και στον Ισθμό της Κορίνθου επιβιβάστηκαν δύο άτομα αφγανικής καταγωγής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα δύο αυτά άτομα είχαν, στη γλώσσα τους, μια συζήτηση για βόμβες και βομβιστικές επιθέσεις.

Τη συζήτηση αντιλήφθηκε άλλος αλλοδαπός, ο οποίος ανησύχησε από το περιεχόμενό της και ενημέρωσε συνεπιβάτη του Έλληνα, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία.

Λίγο μετά τις 19:30, αστυνομικοί περίμεναν το λεωφορείο στα διόδια της Νεστάνης, όπου το σταμάτησαν και έγινε ένας πρώτος έλεγχος.

Ακολούθως κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Τρίπολης, που μαζί με τον ειδικό σκύλο για την ανίχνευση εκρηκτικών πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος του λεωφορείου και των δύο επιβατών χωρίς ευτυχώς να διαπιστωθεί κάτι. Το λεωφορείο συνέχισε και έφτασε στον προορισμό του, με καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ