Κοινωνία

Νοσοκομείο Κομοτηνής: Με απόλυση κινδυνεύουν 19 καθαρίστριες

Με απόλυση κινδυνεύουν σχεδόν 20 καθαρίστριες στο νοσοκομείο Κομοτηνής ύστερα από χρόνια εργασία στο δημόσιο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το Mega, στο νοσοκομείο Κομοτηνής εργάζονται συνολικά 19 γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίες βρίσκονται εδώ και χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο με ανανεώσεις στη σύμβασή τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι καθαρίστριες κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού «έβαλαν πλάτη» και δούλευαν για μήνες χωρίς άδειες και ρεπό.

Ωστόσο, πλέον οι 19 αυτές γυναίκες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, καθώς το νοσοκομείο έδωσε τον τομέα της καθαριότητας σε εργολάβο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες καθαρίστριες εργάζονται στο νοσοκομείο 13 έως και 17 χρόνια.

Υπάλληλος καθαριότητας του νοσοκομείου μίλησε στο Mega λέγοντας: «Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη σύμβαση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις. Την περίοδο του κορονοϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...