Κοινωνία

Τατσόπουλος: Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα

Άλλες εποχές θύμισαν όλα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τον συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο.

Αφορμή για την σύλληψη η μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του υποψήφιος βουλευτής και παρουσιαστής την ημέρα που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση και εγώ να την περάσω στο τμήμα επειδή ένας τύπος αποφασίζει» σχολίασε την ώρα της σύλληψής του ο Πέτρος Τατσόπουλος καθώς ο μηνυτής του είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στα social media την απόφασή του.

Πριν από λίγο με ανάρτησή του στο twitter, ο Πέτρο Τατσόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν.

Δείτε την στιγμή της σύλληψης 

Για το θέμα αντέδρασε και η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου ο οποίος με ανακοίνωσή του τόνισε: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μας επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ