Κοινωνία

Δολοφονία 53χρονου στα Χανιά: Πατέρας και γιος οι φονιάδες

αγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στα μέσα του Ιανουαρίου στα Χανιά καθώς όπως φαίνεται οι αρχές βρήκαν ποιοι κρύβονται πίσω από την δολοφονία του 52χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλων των στοιχείων οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δύο ήταν τα άτομα που έδειραν και δολοφόνησαν τον 52χρονο. Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 18χρονο άνδρα, αμφότεροι με καταγωγή από τη Γεωργία. Όπως αναφέρει, δε, το ekriti.gr οι δύο καταζητούμενοι είναι πατέρας και γιος.

Κατά τις ίδες πηγές η δολοφονία είχε να κάνει με ναρκωτικά.

Ήδη έχουν εκδοθεί τα δύο εντάλματα σύλληψης και αστυνομικοί αναζητούν τους δύο Γεωργιανούς.

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα της δολοφονίας ήταν γνώριμος των αρχών καθώς φαίνεται πως ήταν χρήστης ναρκωτικών και είχε απασχολήσει την αστυνομία κυρίως με υποθέσεις μικροκλοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Από ασφυξία ο θάνατός του

Τα χτυπήματα στο πρόσωπο ήταν πολλά ωστόσο δεν ήταν εκείνα που προκάλεσαν τον θάνατό του.

«Ο 53χρονος ήταν χτυπημένος βάναυσα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Πλην όμως αυτά τα χτυπήματα δεν οδήγησαν στον θάνατο. Συνέβαλαν όμως στον θάνατό του, με την υπόνοια ότι έχασε τις αισθήσεις του κι έτσι έγινε αρκετά αδύναμος. Στη συνέχεια του απόφραξαν τη μύτη και το στόμα. Ο θάνατός του, δηλαδή, προήλθε από ασφυξία από απόφραξη των αεροφόρων οδών εξωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον στραγγάλισαν αλλά με τα χέρια του ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν τα χέρια και έκλεισαν τη μύτη και το στόμα με δύναμη με αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία», είχε αναφέρει ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομωναλάκης.

Μάλιστα, όπως προέκυψε κατά τη νεκροψία, τα χτυπήματα που έφερε ο 53χρονος στο κεφάλι και το πρόσωπο δεν προήλθαν από κάποιο αντικείμενο ενώ δεν υπήρξε σημάδι που να υποδηλώνει πως έγινε κάποια πάλη.

«Δεν υπήρξαν ευρήματα που να υποδηλώνουν ότι τα χτυπήματα που δήχθηκε στο πρόσωπο και το κεφάλι ο άνθρωπος ήταν με κάποιο αντικείμενο. Οι κακώσεις που φέρει φαίνεται ότι προήλθαν από γροθιές. Στο υπόλοιπο σώμα δεν είχε κάποια άλλα ευρήματα ενώ φαίνεται ότι δεν πρόλαβε και να αμυνθεί. Δεν είχε ίχνη πάλης», επεσήμανε σχετικά ο κ. Παπαδομανωλάκης τονίζοντας πως δεν υπήρχαν σημάδια που να υποδηλώνουν πως ήταν δεμένος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων υπόθεση ληστείας και ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που διαπράχθηκε την 15.01.2023 στα Χανιά.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δύο αλλοδαποί τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 15.01.2023 ανευρέθη νεκρός εντός της οικίας του στα Χανιά ημεδαπός ο οποίος έφερε σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο και ήταν φιμωμένος με μονωτική ταινία .

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, οι αλλοδαποί αφού προέβησαν στις ανωτέρω πράξεις σε βάρος του ημεδαπού, αφαίρεσαν από την οικία του κινητό τηλέφωνο ,φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και άγνωστο χρηματικό ποσό και εν συνεχεία του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο δια αποφράξεως των αεροφόρων οδών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και αναμένεται η έκδοση Εντάλματος Σύλληψης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...