Κοινωνία

Πυροβολισμοί σε μπαρ στο Ρέθυμνο: «Ήμουν σε άμυνα» λέει ο αστυνομικός

Οι αστυνομικοί στο Ρέθυμνο αναλύουν με προσοχή τα βίντεο ντοκουμέντα από τη συμπλοκή, που είχε σαν αποτέλεσμα 4 άτομα να τραυματιστούν. Ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε, υποστήριξε στους δικούς του ανθρώπους ότι βρισκόταν σε άμυνα. Τονίζει ότι μαχαιρώθηκε και αναγκάστηκε να βγάλει το όπλο, για να σωθεί η ζωή του. Από την άλλη, το περιβάλλον των τριών νεαρών, κάνει λόγο για μια αναίτια και εν ψυχρώ επίθεση, χωρίς όπως υποστηρίζουν ο αστυνομικός να έχει προκληθεί.

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, οι δύο νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην αιματηρή συμπλοκή έξω από γνωστό μπαρ, στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της συμπλοκής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια με λάμες μήκους 15-20 εκατοστών. Ο 27χρονος τραυματίας από τη σφαίρα που δέχτηκε από αστυνομικό που ήταν στο σημείο εκτός υπηρεσίας, παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει εξάλλου και ο αστυνομικός που νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων. Από το περιβάλλον του αστυνομικού, ο ισχυρισμός είναι ότι πυροβόλησε σε άμυνα, αφού είχε δεχθεί επίθεση και χτυπήματα από τον 27χρονο, ο οποίος τράβηξε μαχαίρι και τον τραυμάτισε.

Από το περιβάλλον της οικογένειας των τριών νεαρών -δύο αδέρφια και ένας ξάδερφος- αντιτείνεται ότι ο 27χρρονος πυροβολήθηκε εν ψυχρώ και ενώ ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Οι μαρτυρίες για τη συμπλοκή στο Ρέθυμνο

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν η παρέα των τριών αδερφών πήγε σε μπαρ του Ρεθύμνου και αφού προκάλεσε μία σειρά από προβλήματα με φασαρίες και καυγάδες έφυγε. Στη συνέχεια πήγε σε ένα δεύτερο μπαρ με τον 54χρονο πορτιέρη να μην τους επιτρέπει την είσοδο. Τα πράγματα φαίνεται να ξέφυγαν με τα τρία αδέρφια να απειλούν τον εργαζόμενο.

Στο σημείο βρισκόταν και ο γιος του 54χρονου, ένας 32χρονος αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ο 32χρονος είδε να βγαίνει μαχαίρι τότε μπήκε στη μέση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Ο ίδιος στη συνέχεια έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε. Μάλιστα, όπως δείχνει και βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα στο άκουσμα του πυροβολισμού όλοι πάγωσαν. Η σφαίρα βρήκε τον 25χρονο αδερφό στην κοιλιά και στο πόδι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ